“Turneul Unirii” 21-25 Ianuarie la București și Iași
21 January 2020
Premiera lui Alexander Hausvater la Teatrul Stela Popescu a fost onorată de prezenţa a doi ambasadori
22 January 2020

Ada Solomon despre producțiile cinematografice românești selectate să participe în acest an la Berlinală: “O veste extraordinară!”

Pe 20 februarie va începe o nouă ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, România fiind prezentă în programul oficial cu mai multe producții cinematografice. Mai precis, este pentru prima oară în istoria evenimentului când un regizor român are selectate în aceeaşi secţiune două filme. Vorbim despre Radu Jude, peliculele „Tipografic Majuscul” și „Ieşirea trenurilor din gară” (realizată în colaborare cu istoricul Adrian Cioflâncă) numărându-se printre cele 35 de producții internaționale selectate în secțiunea Forum. Mai mult, o a treia producție a regizorului, respectiv „Somnambulii”, a fost aleasă să participe la Berlinale Co-Production Market. “O performanță neașteptată și pentru noi”, spune Ada Solomon, producătoarea acestor pelicule.

Tot anul acesta, filmul  Ivana Mladenović, intitulat “Ivana cea groaznică”, va deschide Săptămâna Criticii de la Berlin, “o veste extraordinară”, spune producătoarea Ada Solomon, “având în vedere că se întâmplă asta în această perioadă în care Berlinul este centrul cinematografiei mondiale”.

Interviu cu producătoarea Ada Solomon realizat de Andra Petrariu.