Recomandări culturale – vineri, 18 iunie 2021
18 June 2021
EUNIC România și Green Hours invită publicul bucureștean să asculte JAZZ cu ocazia festivalului internațional JAZZUNIQUE pilot edition
18 June 2021

„Aida”, „Coppélia” și „La Traviata”, pe scena Operei Naționale București

 

 

Vă așteptăm în această săptămână, în Sala Mare de spectacole, cu trei titluri celebre din repertoriul actual. Spectacolul cu opera „Aida” de Giuseppe Verdi, „Coppélia” de Léo Delibes și „La Traviata” de Giuseppe Verdi sunt propunerile noastre pentru patru seri printre coregrafii de poveste și acorduri muzicale.

 

Joi, 24 iunie, începând cu ora 18:30, Opera Națională București prezintă spectacolul cu opera „Aida” de Giuseppe Verdi. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Spectacolul aduce în fața publicului o poveste de dragoste exotică într-un mod spectaculos, demn de marile montări de operă tradiționale. Plamen Kartalov și scenografa Viorica Petrovici, în colaborare cu Francisc Valkay, coregraful spectacolului, au reușit să recreeze pe scenă cadre de inspirație istorică, să reproducă aspectul grandios al monumentelor Egiptului antic, epoca în care se petrece acțiunea operei lui Giuseppe Verdi.

 

Opera Națională București prezintă vineri, 25 iunie, și sâmbătă, 26 iunie, începând cu ora 18:30, spectacolul de balet „Coppélia” de Léo Delibes. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Având premiera la 25 mai 1870 la Teatrul Imperial de Operă din Paris, ideea poveștii a fost sugerată de Charles Nuitter, documentarist și libretist de Operă. Nuitter și Saint-Léon au scris povestea ca pe un basm încântător, cu final fericit pentru tânărul cuplu din sat, Swanilda și Franz, care devin fascinați de excentricul Coppelius și „fiica” sa, păpușa Coppélia.

 

Duminică, 27 iunie, începând cu ora 18:30, Opera Națională București prezintă publicului spectacolul cu opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi. La puitrul dirijoral se va afla maestrul David Miller în calitate de invitat. Prima reprezentație a operei la București a avut loc în anul 1856, la câțiva ani de la premiera mondială de la Teatrul La Fenice din Veneția. Marie Duplessis a marcat existența unor artiști precum compozitorul Franz Liszt și scriitorul Alexandre Dumas-fiul. Acesta din urmă, în semn de omagiu postum, a ales-o drept muză pentru celebrul său roman „Dama cu camelii”. Giuseppe Verdi a folosit romanul drept sursă de inspirație pentru opera sa, „La Traviata”.

 

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

 

Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare spectacol, reprezentațiile au fost adaptate, pentru a respecta normele oficiale în vigoare. Vă reamintim că purtarea măștii este obligatorie, se va respecta distanțarea socială, iar spectacolul nu are pauză. Accesul în sala de spectacole se va realiza cu o oră înainte de a începe reprezentația, în baza biletului (fizic sau electronic). Pentru a participa la spectacolele Operei Naționale București vaccinarea și testarea nu sunt obligatorii.

 

Sponsor oficial: Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, EURO Insol

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro