Viața marilor artiști – Claude Monet
5 December 2019
PREMIERĂ LA TEATRUL NAȚIONAL “ MARIN SORESCU” CRAIOVA – RADIO de Eric Bogosian, regia BOBI PRICOP
5 December 2019

Alina Manole: “Nu pot să fac distincția între mine și omul care urcă pe scenă. Cred că acolo unde există măști mesajul și emoțiile nu pot ajunge cu sinceritate la cei din fața scenei”

Alina Manole cântă, își compune versurile și își creează singură conceptele concertelor, este sociolog, scrie povești pentru copii și poeme, deține o casă de discuri, este impresar artistic, lucrează în social-media și oferă consultanță în HR. Altfel spus trăiește în mai multe lumi deodată, pe o “planetă pătrată” inventată în urmă cu zece ani. Trăiește totodată în lumi fantastice și încă mai are prieteni invizibili, la fel cum se întâmpla în copilărie.

“Emoțiile pe care le adun în urma concertelor și a spectacolelor pe care le fac sunt atât de mari încât uneori simt că aș putea să îmi iau zborul”, spune artista. Pe data de 16 decembrie aceasta va susține la The Pub din București un concert special de final de an, în care vor fi celebrați și cei 10 ani de la lansarea primului său album, respectiv “Luna Pătrată”. Aceasta spune că nu deși au trecut zece ani, luna nu și-a modificat forma, dimpotrivă, are mai multă strălucire în jurul laturilor pe care i le-a desenat în urmă cu un deceniu, iar asta se întâmplă “pentru că sunt din ce în ce mai mulți oameni care cred că există Luna Pătrată”.

De asemenea, pe 8 decembrie, de la ora 13.00, la Muzeul Național al Literaturii Române din București, Alina Manole își va lansa primul său volum de poeme, intitulat iubirevirgulă.

Interviu cu Alina Manole realizat de Andra Petrariu.