Universul detaliat al lui Zemlenyi
9 May 2019
Natura, în observarea directă a lui Vasile Parizescu
23 May 2019

Artă contemporană la MNAC

La MNAC, noul sezon expozițional primăvară-toamnă 2019 s-a deschis în 19 aprilie a.c.

Vernisajul tuturor expozitiilor de aici, de pe cele 4 niveluri ale institutiei de artă contamporană – s-a produs în cadrul retrospectivei dedicate artistei Yvonne Hasan.

Călin Dan, managerul MNAC și-a motivat decizia, aducând ca argument importanța creatoarei și prea putina cunoaștere a personalității și a operei sale.

Iată pe scurt oferta expozițională a MNAC:

Cu prilejul sezonului România-Franța, colecția de artă Renault este pentru prima dată în România: RENAULT ȘI ARTA, O ISTORIE VIE – 1967-2019.

În scenografia murală creată de pictorul Christian Hidaka, o nouă viziune artistică: a prietenului său, sculptorul Raphaël Zarka.

Yvonne Hasan (1925 – 2016) ─  o imagine de ansamblu a unei vieți artistice prea puțin cunoscute. O privire în atelierul secret al lui Sorin Neamțu: NEUTRASOMNI.(Sala de marmură). Street Art pe scările interioare ale muzeului și o istorie a artei contemporane din România într-un discurs expozițional inedit. Și la Etajul 1: VĂZÂND ISTORIA – 1947-2007 | Colecția MNAC. Istoria artei contemporane din România (1947, anul abolirii monarhiei – 2007, anul intrării României în UE), revizitată printr-un altfel de discurs expozițional.

Realizator Roxana Păsculescu 
credit foto- Roxana Păsculescu