Festivalul Naţional de Teatru – ON AIR la Radio România Cultural
20 November 2020
“colectiv” începe cursa oficială pentru Oscar
20 November 2020

Asociația Teatrelor Independente dorește salvarea instituțiilor de cultură afectate

Pentru prima dată în 30 de ani, spațiile culturale independente încep să primească atenție din partea autorităților, fiind incluse în schema de ajutor de stat elaborată de Guvern, care sprijină zona cultural-creativă, consideră Asociația Teatrelor Independente.

Măsurile financiare propuse de Guvern sunt considerate a fi oportune și pot ajuta sectorul cultural independent să depășească această perioadă de criză, iar apelul lansat pentru salvarea spațiilor independente pare să fie luat în considerare, iar inițiativa de ajutorare este lăudabilă.

Cu toate acestea, Asociația Teatrelor Independente atrage atenția asupra faptului că există anumite entități culturale independente care nu sunt eligibile pentru obținerea acestor finanțări.

Prin urmare, reprezentanții spațiilor independente pentru arte performative din țară așteaptă cât mai curând dezbaterea publică privind schema de ajutor, deoarece doresc să se implice activ, orice inițiativă poate fi îmbunătățită prin dialogul deschis cu specialiștii din instituțiile culturale afectate de măsurile sanitare.