Masa puterilor noastre de Petre Barbu – premieră absolută la Teatrul Național Radiofonic
18 December 2018
„Dogman”, în regia lui Matteo Garrone, triplu-laureat la Premiile Academiei Europene de Film
18 December 2018

Astăzi – premiera Femeia, eterna poveste, la Teatrul Stela Popescu

Premiera de final de an prezentată de Primăria Municipiului București, prin Teatrul „Stela Popescu”, condus de un an de actorul Nicolae Pungă ne poartă în lumea Bucureştiului interbelic.


Femeia, eterna poveste este un spectacol în regia lui Attila Vizauer pe un scenariu de Ema Stere care va fi prezentat în premieră pe 18 decembrie, ora 19.00, la Sala mică a Palatului Naţional al Copiilor. Scenografia îi aparţine Ancăi Albani, iar coregrafia Ioanei Macarie. În distribuţie vă veţi întâlni cu  Ana Maria Ivan – Maria, Eugeniu Cozma – Pavel, Sandu Aurel Sorin – Monsieur Jacques, soliști vocali Crina Matei / Irina Cărămizaru şi Daniel Filipescu, instrumentişti Gabriel Stănescu – vioară, Ionuț Preda – acordeon, Raul Kusak – pian și aranjament muzical. Dansează Andrei Dogaru, Alexandra Dogaru, Ștefan Rebeja, Silvia Maurițiu, Cristina Marin, Carla Waltner.
           

Acţiunea se petrece pe terasa localului bucureștean „Leul și cârnatul”, într-o seară de vară, prin 1937 sau 1938. Protagoniștii sunt Maria, proaspăt angajată la bucătărie și chelnerul Pavel. Povestea evoluează în jurul celor care se află în local, printre care Maria recunoaște un bărbat de la o masă, cel care urma să se căsătorească cu stăpâna ei, Tita Cristescu, ucisă în ziua de Crăciun a anului 1935. Bărbatul este acum însoţit de o tânără şi, pentru ea, plăteşte o dedicaţie care deschide programul muzical al serii. Povestea alternează cu momente muzicale celebre ale vremii, pe care le veţi recunoaşte cu siguranţă, precum Iubesc femeia (Cristian Vasile), Femeia, eterna poveste (Titi Botez), Ce faci astă seară tu (Dorel Livianu) şi nu numai.
           

Maria are o poveste senzațională de spus. Ea este nimeni alta decât fosta servitoare a Titei Cristescu, ex-Miss România, otrăvită în ziua de Crăciun a anului 1935. La acea vreme, fusese un scandal imens în presă, cu atât mai mult cu cât personajele implicate erau oameni importanți. Tita Cristescu era fiica lui Gheorghe Cristescu, zis „Plăpumarul”, unul dintre fondatorii și primul secretar al Partidului Comunist Român.
           

Dar să nu divulgăm povestea şi să vă lăsăm să descoperiţi singuri câte ceva despre Femeia, eterna poveste, o poveste despre Bucureştiul intebelic, cu muzica lui, cu rafinamentul şi misterele sale, în premiera Teatrului “Stela Popescu”.