AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Florița din codru de Ioan Slavici
8 April 2020
Asociația Pentru Dezvoltarea Filmului Românesc lansează micro-granturile #ADFRSurvival pentru artiștii independenți din industria cinematografică
8 April 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Gâsca de aur de Fraţii Grimm

Sursa: http://www.tvr.ro

O poveste cu  impact moralizator, “Gasca de aur”, este povestea recompensei bunei purtari si omeniei, o poveste in care brutalitaea raului se transforma treptat intr-o armonie inteleapta si calda a binelui.

Povestile fratilor Jacob si Wilhelm Grimm continua sa devina pretexte cuceritoare pentru diverse ecranizari si dramatizari.

Insasi viata lor de culegatori de povesti a devenit subiectul unui film fantastic numit “Fratii Grimm”, in regia lui Terry Gilliam, in care cei doi frati interpretati de Matt Damon si Heath Ledger, se lupta cu legendare creaturi magice.

Traducerea: Dan Faur. Dramatizarea şi regia artistică: Boris Petroff. În distribuţie: George Ivaşcu, Petre Lupu, Anca Zamfirescu, Mihai Bisericanu, Cosmin Şofron, Valentin Teodosiu, Arabela Neazi, Oana Răsuceanu, Boris Petroff. Muzica originală: Dan Bălan. Regia de studio: Janina Dicu. Regia tehnică: Vasile Manta. Înregistrare din anul 2003. Producător: Irina Soare.

http://www.eteatru.ro/#art/gasca-de-aur-de-fratii-grimm/1722901