AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Aventuri în ţinutul uitat de Arthur Conan Doyle
23 May 2020
AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Comoara din insulă de Robert Louis Stevenson
24 May 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. O expediţie la cercul polar de Alan Alexander Milne

                O data cu debutul sau in 1926 in cartea ce-i poarta numele, personajul ”Winnie the Pooh” a devenit unul dintre cele mai cunoscute si indragite personaje din literatura pentru copii, asta datorita atat cartii originale, a ilustratiilor dar mai ales datorita filmelelor realizate de studiourile Disney.                                                                                      

Cunoscut mai ales ca poet, creatorul lui “Winnie”, Alan Alexander Milne a scris si teatru dar si film, contribuind in anii `20 la o industrie cinematografica inca in formare. Numele de “Winnie” l-a imprumutat de la mascota militara a trupelor Canadine din Primul Razboi Mondial, numit asa ca prescurtare de la Winnipeg, un oras si un lac din centrul Canadei. Gingasia si farmecul lui Winnie si a prietenilor sai este redata si de ilustratiile lui E.H. Shepard, care ulterior avea sa fie recunoscut pentru stilul sau de a reda animale antropomorfe.

Prima ecranizare a studiorilor Disney a fost scurt metrajul “Winnie the Pooh and the Honey Tree” in 1966, care de altfel este ultimul scurt-metraj realizat de insasi Walt Disney.  Acest scurtmetraj a fost urmat de mai multe lungmetraje si seriale cu ursuletul poznas iubitor de miere.

Dramatizarea: Alina Cadariu. Regia artistică: Titel Constantinescu. În distribuţie: Alexandrina Halic, Jeanine Stavarache, Mihai Bisericanu, Ruxandra Sireteanu, Mircea Constantinescu, Genoveva Preda, Anca Pandrea, Magda Popovici, Marina Maican Velcescu. Redactor: Crenguţa Mihaela Manea. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: Nicolae Neagoe. Regia tehnică: ing. Iulian Iancu.

http://www.eteatru.ro/#art/o-expeditie-la-cercul-polar-de-alan-alexander-milne/1723171