EXEUNT – prima producție online creată de Reactor
18 May 2020
AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Abeille de Anatole France
19 May 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Omul de piatră de Nicolae Filimon

Creatorul primului roman realist romanesc dar si al personajului “Dinu Paturica”, Nicolae Filimon a fost deopotriva cronicar de teatru dar si primul critic musical roman.

“Fericirea perfecta nu exista” scria Filimon dar “avem ceva care seamana cu dansa; avem iluziunea, credinta si speranta” si pe toate le regasim in cele trei povesti scrise si publicate de autor in 1862, in “Taranul roman”;”Roman nazdravan”, “Omul de piatra” si “Omul de flori cu barba de matasa sau povestea lui Fat-Frumos”.

 Nicolae Filimon are meritul de a aduce in povestile sale, personaje care par sa apartina timpului lor si deopotriva timpului nostru, personaje ce ne prind in mrejele jocului si ne farmeca imaginatia.

Spectacolul radiofonic “Omul de piatra” de Nicolae Filimon devine, in regia lui Mihnea Chelaru, o calatorie ce reuseste sa imbine armonios cele trei elemente in care autorul credea atat de mult; iluzia, credinta si speranta.

Dramatizare de Costin Tuchilă și Mihnea Chelaru. Regia artistică: Mihnea Chelaru. În distribuție: Alexandrina Halic, Daniel Tudorică, Claudia Revnic, Mihai Verbițchi, Ion Arcudeanu, Oliviu Cristian Bughiu, Voicu Hetel, Anca Zamfirescu, Carmen Palcu, Ion Ionuț Ciocia, Ani Crețu, Marcela Andrei, Cristian Crețu, Vera Linguraru. Redactor: Costin Tuchilă. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: Mădălin Cristescu. Inginer de sunet: Mihnea Chelaru. Spectacol produs de Teatrul “Ion Creangă” şi Teatrul Naţional Radiofonic.

http://www.eteatru.ro/#art/omul-de-piatra-de-nicolae-filimon/1723191