AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Cenuşăreasa de Charles Perrault
18 April 2020
AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Albă ca zăpada și cei șapte pitici – Frații Grimm
20 April 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Sherlock Holmes şi diamantul albastru de Arthur Conan Doyle

Cu siguranta cel mai cunoscut detectiv din istoria literaturii, “Sherlock Holmes” a devenit sinonim cu deductia si cu spiritul de investigatie. Creat de Sir Arthur Conan Doyle,  cerebralul detectiv londonez a fost protagonistul a patru romane si a 56 de povestiri, cele mai multe fiind publicate initial in revista “The Strand”.  Prima sa aparitie este in romanul “A Study In Scarlet”, publicat in 1887, unde povestea este narata de catre asistentul sau, medicul si veteranul de razboi, “Dr. Watson”.                                                                             

Conan Doyle a introdus numeroase inovatii in romanul politist prin intermediul lui Holmes, una dintre ele fiind chiar folosirea lupei ca instrument de investigatie.

Nu numai ca aventurile lui “Sherlock Holmes” au fost ecranizate de nenumarate ori, dar in 2012 Guinness Book of Records l-a omologat pe “Sherlock Holmes” ca fiind cel mai ecranizat personaj din istorie, fiind interpretat de 75 actori in nu mai putin de 250 de productii. Astfel, actori precum Robert Downey Jr., Benedict Cumberbatch, Christopher Lee, Basil Rathbone sau Charlton Heston si-au adjudecat sansa de a spune replica: “Este elementar, dragul meu Watson”.

Traducerea şi dramatizarea radiofonică: Sanda Socoliuc. Regia artistică: Attila Vizauer. În distribuţie: Stelian Stanciu, Mircea Constantinescu, Cristian Boeriu, Ionuţ Antonie, Daniel Tudorică, Petre Nicolae, Ionuţ Kivu, Ioana Chiriac. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Mihnea Chelaru. Înregistrare dinanul 2006.

http://www.eteatru.ro/#art/sherlock-holmes-si-diamantul-albastru-de-arthur-conan-doyle/1723371