Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi
6 October 2016
DANEMARCA: COPENHAGA – CHRISTIANIA
8 October 2016

Bilet de îmbarcare spre… Cetatea Devei şi Castelul Corvinilor iar apoi către Danemarca, la Copenhaga în Christiania…

De la Cetatea Deva la Castelul Corvinilor din Hunedoara – asta ne propunem astăzi. Dar fiindcă, o să vă convingeţi, povestea asta cu gărzi şi cavaleri are ca numitor comun arcaşul am făcut un popas la Aninoasa. În îndelungata istorie a omenirii, arcul a fost o armă indispensabilă supravieţuirii, iar necesitatea de a vâna ori a îndepărta un pericol sau de a trece prin războaie a purtat arcul spre un proces continuu de perfecţionare. Aşa că urmăriţi săgeata de la  Aninoasa Centrul Naţional de Pregătire Tir cu Arcul până la  Haţeg la clubul local de tir cu arcul.

 

* * *

 

În minutele alocate călătorie noastre în jurul lumii, vom ajunge în Danemarca. Aici ne vom opri în Copenhaga. Un loc unde dacă ai fost o dată revii cu mare plăcere, iar dacă încă nu ai cunoscut-o, cu siguranţă te va fermeca de la prima vedere prin obiectivele turistice şi culturale de care dispune, dar şi prin atmosfera deosebit de plăcută cu care te întâmpină. În plus, capitala Danemarcei adăposteşte un loc pentru care a ajuns vestită în întreaga lume, ce ne-am propus să îl vizităm şi noi: Christiania (un fel de oraş în oraş, unde s-au pus bazele unei societăţi alternative, în care locuitorii trăiesc după propriile legi şi reguli)

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 8 octombrie, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.