Spectacolul „Fă-mi loc″, live streaming pe 23 decembrie – Medeea Marinescu: „Ne dorim ca spectatorii să intre în sufletul nostru″
17 December 2020
VOCE, EMOȚIE, EVADARE de Sărbători – Cum vă place de William Shakespeare
21 December 2020

“Babyteeth: prima iubire”, premiat la Veneția și la TIFF, va fi lansat online vineri, 18 decembrie

Filmul „Babyteeth: Prima iubire”, lungmetrajul de debut al regizoarei australiene Shannon Murphy, va fi lansat online vineri, 18 decembrie. Filmul va fi disponibil pe canalul de Vimeo al companiei de distribuţie Bad Unicorn şi pe eventbook.ro.

Lungmetrajul a avut premiera mondială în competiţia Festivalului de Film de la Veneţia 2019. Pentru interpretarea lui, Toby Wallace a primit premiul „Marcello Mastroianni” pentru cel mai bun tânăr actor. Filmul spune povestea unei adolescente în vârstă de 16 ani (interpretată de Eliza Scanlen, starul serialului HBO „Sharp Objects”), bolnavă de cancer, care se îndrăgosteşte de un dealer de droguri. Anul acesta, la TIFF, a câştigat Trofeul Transilvania şi a Premiul Publicului.

„«Babyteeth» este o comedie sfâşietoare despre ce bine e să nu mori încă şi despre cât de departe putem merge în numele iubirii”, a spus Shannon Murphy.
Din distribuţie fac parte şi Essie Davis („The Babadook”, „Game Of Thrones”, „Miss Fisher’s Murder Mysteries”) şi Ben Mendelsohn („Bloodline”, „Animal Kingdom”, „The Dark Knight Rises”, „The Outsider”).

Debutul lui Shannon Murphy are la bază o piesă de teatru scrisă de Rita Kalnejais, care a realizat şi adaptarea pentru film.
„Ambiția mea legată de Babyteeth a fost să găsesc un limbaj cinematic care să se potrivească tonului deosebit, ireverențios și sentimental din scenariul isteț al Ritei Kalnejais. Am fost inspirată de provocarea de a armoniza această dualitate umor – durere în fiecare cadru al filmului. Nu putea fi loc de ezitări în abordarea mea, menită să o prezinte cât mai autentic pe protagonista noastră, Milla, care, la 16 ani, e în punctul în care se simte cea mai vie, deși își înfruntă brusc propria mortalitate”, Shannon Murphy.