Călătorim în ţara absurdului urmuzian cu Ismail şi Turnavitu,  noua premieră a Teatrului Naţional Radiofonic
15 November 2017
Încă cinci zile, Festivalul de Teatru Clasic continuă seria poveştilor clasice de seară la Arad
15 November 2017

BEKKANKO: o poveste japoneză pentru copii la Teatrul Ion Creangă – Premiera oficială

BEKKANKO: o poveste japoneză pentru copii la Teatrul Ion Creangă

Premiera oficială – Duminică, 19 noiembrie 2017, ora 11:00

Spectacol găzduit de Teatrul Metropolis

 

Căpcăunii au întodeauna chipuri înspăimântătoare. Păr încâlcit, față roșie, ochi furioși și colți ascuțiți – așa ni-i imaginăm de fiecare dată. Nicăieri nu vom găsi vreunul cu față simpatică, un căpcăun care să ne facă să râdem. Pur și simplu nu există.

 

În lumea poveștilor nemuritoare, undeva sus, pe Vârful Fluierașului, locuiește un căpcăun caraghios și neîndemânatic, care va fermeca pentru totdeauna imaginația copiilor și adulților. Din coliba sa solitară, ridicată departe de ochii oamenilor, coboară printre noi BEKKANKO, un căpcăun cu sprâncene somnoroase și ochi blânzi de căprioară. Deși nu poate stârni frică și nu va câștiga niciodată respectul celorlalte spirite ale muntelui, Bekkanko va descoperi dragostea. Pentru că iubirea ține cont doar de lucrurile care pot fi văzute cu inima.

 

Duminică, 19 noiembrie, Teatrul Ion Creangă prezintă premiera oficială a celei mai recente producții – BEKKANKO, de Asayo Fujita, în traducerea lui Vlad Massaci. Premiera are loc la ora 11:00, fiind găzduită de Teatrul Metropolis (Str. Mihai Eminescu nr. 89).

 

Adresat copiilor cu vârsta peste 6 ani, spectacolul vorbește despre acceptare și sacrificiu, despre cât de relative pot fi noțiunile de bine și rău, dreptate și nedreptate. Povestesc, într-un singur glas, regizorul Vlad Massaci, compozitorul Mihai Dobre și scenografii Adrian Damian (decor) și Luiza Enescu (costume). Poetica dramaturgului japonez este transpusă într-o experiență imersivă, printre arțarii înroșiți din Valea Cerbului, cu ajutorul video design-ului semnat de Eranio Petruska și a coregrafiei propuse de Silvia Călin, care imprimă mișcării delicate nuanțe nipone.

Din distribuția premierei oficiale fac parte actorii Gabi Costin, Mădălina Dorobanțu, Daniel Tudorică, Cerasela Popescu, Liliana Donici, Valeria Stoian și Eliza Teofănescu. Aceștia reușesc să definească universul spectacolului cu multă candoare, sinceritate și umor. Astfel, oamenii și făpturile muntelui sunt mai puțin diferiți decât par, iar granițele rămân fluide.

Unde se-ascunde, oare, căpcăunul?

 

În om se-ascunde căpcăunul.

 

BEKKANKO

 

de Asaya Fujita

Traducerea: Vlad Massaci

Regia: Vlad Massaci

Decorul: Adrian Damian

Costumele: Luiza Enescu

Video design: Eranio Petruska

Muzica: Mihai Dobre

Coregrafia: Silvia Călin

 

Distribuția      

Bekkanko: Gabi Costin / Cezar Vlad Popescu

Yuki: Mădălina Dorobanțu

Tatăl lui Yuki: Daniel Tudorică / Cosmin Seleși

Baba Muntelui: Cerasela Popescu

Prima Povestitoare: Liliana Donici

A doua povestitoare: Valeria Stoian

A treia Povestitoare: Eliza Teofănescu

 

Biletele pentru PREMIERĂ sunt disponibile prin rețeaua Eventim: pe www.eventim.ro, la Centrul de relații cu clienții (Bd. I. C. Brătianu nr. 6) sau magazinele partenere Eventim (Germanos, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas), dar și la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă (Str. Piața Amzei nr. 13).

 

Mai multe informații despre spectacol sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro și pagina Facebook.com/TeatrulIonCreanga.