Peru – Huacachina
3 August 2017
ARABIA SAUDITĂ: DJEDDAH
5 August 2017

Bilet de îmbarcare spre… Băile Herculane şi apoi către Arabia Saudită, spre Djeddah …

În centrul staţiunii Băile Herculane se găseşte, spuneam la un moment dat, vestita Statuie Hercules, cea mai veche statuie din România construită din bronz în anul 1847 şi de asemenea obiectivul turistic reprezentativ al locului. Ei bine, pornind de la legenda lui Hercules schiţăm şi un posibil traseu turistic pentru călătorii care vor să descopere aceste ţinuturi.

 

* * *

 

D​upă cum deja ne-am programat, astăzi destinaţia noastră este tot ​Arabia Saudită, mai precis oraşul Djeddah – al doilea oraş ca mărime din Arabia Saudită, după capitala Riyadh – este un important port la Marea Roşie şi totodată capitala diplomatică a ţării. Cu o istorie ce poate fi urmărită documentar în timp, cu peste 2.000 de ani în urmă, numele său provine de la cuvântul „bunică” (din în limba arabă), iar explicaţia ar fi aceea că aici se găseşte mormântul Evei (considerată „bunica” întregii Omeniri). ​

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 5 august 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.