PARTENERIAT. La pas prin țara mea – un proiect unic în peisajul educaţional românesc
27 September 2017
Călătorie în jurul lumii: Invitati speciali E.S. Domnul Jan Gabor Ambasadorul Republicii Slovace și E.S. Domnul Jose Miguel Menchaca Ambasadorul Republicii Chile
30 September 2017

Bilet de îmbarcare spre… Cetatea Mălăieşti (din Ţara Haţegului) şi apoi în ritm de mambo, către Cuba

În drumul spre Munţii Retezat un bun popas pentru drumeţul amator de istorie şi frumos îl reprezintă Cetatea Mălăieşti. Da, vă amintiţi bine. La prima noastră oprire în Ţara Haţegului, acum 7 ani mai exact, am fost în acest loc. Trecut-au anii ar spune poetul şi în cazul Cetăţii Mălăieşti au trecut frumos şi cu folos. După 7 ani Cetatea Mălăieşti are o nouă faţă. Cea din documentele vremii, devenind astăzi nu doar un obiectiv turistic căutat de călători dar şi gazda unor evenimente culturale. Aşa că povestea noastră de azi se va croşeta sonor nu unul pe faţă şi unul pe dos ci unul din 2010 şi unul din 2017. Dacă sunteți curioşi pe pagina de Facebook, la Id-ul „Bilet de îmbarcare” puteți vedea schimbarea unei ruine într-un punct turistic de interes naţional şi de ce nu, internaţional.

* * *

Cu paşaportul pregătit nu ne oprim şi ne continuăm călătoria spre Cuba, pentru a descifra o nouă ilustrată sonoră ce ne-a fost trimisă de colegii noştri de la Radio Taino. Astăzi, ne vom mişca în ritmul unui gen muzical care din momentul apariţiei sale şi-a câştigat un loc aparte pe plan internaţional. Despre Mambo şi despre istoria sa, vom vorbi astăzi la… Ilustrate din Cuba.

* * *

Vă aşteptăm astăzi 30 septembrie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro.