CRUCEA COMEMORATIVĂ A EROILOR ROMÂNI DIN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL
1 December 2018
SAN MARINO
2 December 2018

Bilet de îmbarcare spre… Colinele Transilvaniei şi de aici către San Marino…

Continuăm aventura cunoaşterii Colinelor Transilvaniei şi a Cetăţii Sighişoara. O cetate vie în care oamenii îşi trăiesc traiul de zi cu zi uitând că -şi au locuinţele într-un obiectiv turistic de interes internaţional, un loc în care copii merg la şcoală şi în recreaţie interacţionează cu turăştii, şi unde încă mai găseşti meșteşugari care încearcă să păstreze vie tradiţia breslelor dar şi să dea viaţă monumentelor de arhitectură medievală în care îşi au atelierele.

* * *

Am vizitat drumuri şi locuri şi am cunoscut oameni din România mea, a ta, a noastră. Acum a sosit însă momentul să trecem graniţa. Vă propunem să mergem în San Marino (micul stat de la poalele muntelui uriaş), o ţară în care locuitorii ei se mândresc cu statutul lor de cetăţeni ai celei mai vechi Republici constituţionale din lume, care încă există, dar şi un loc unde turistul are la dispoziţie o ofertă extrem de generoasă: turnuri, palate, muzee, biserici şi alte monumente, toate legate prin străduţe încântătoare cu parfum medieval.  

* * *

Vă aşteptăm astăzi 2 decembrie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro.