SPANIA
1 April 2017
SPANIA: BARCELONA – ORAŞUL LUI GAUDI
2 April 2017

Bilet de îmbarcare spre… Iaşi şi apoi către Spania, la Barcelona – oraşul lui Gaudi…

Palatul din centrul Iaşilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, este o îmbinare fericită a mai multor stiluri arhitecturale: neogotic, romantic şi neobaroc. Marcând puternic arhitectura vechii capitale a Moldovei, Palatul s-a impus ca o adevărată efigie încă de la apariţia sa în peisajul urbei. Instrumente de Muzică Mecanică în colecţiile Muzeului Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” este expoziţia temporară propusă publicului de acest muzeu, la redeschiderea Palatului Culturii. Un parcurs vizual şi sonor ce permite (re)descoperirea fascinantei lumi a automatelor muzicale, cu întreaga ei paletă de aparate care îi aparţin: cutii muzicale, organete, ceasuri şi albume cu mecanism muzical, simfonioane, polifoane, piane mecanice şi pianole  aceasta este propunerea de azi.

* * *

După drumuri, oameni şi locuri prin România mea, a ta, a noastră… urmându-ne inima ne continuăm călătoria, de data aceasta în jurul lumii. Aşa cum am promis data trecută, destinaţia aleasă este Spania. Concret, astăzi vom vizita Barcelona – oraşul lui Gaudi, o aşezare unică, cu atracţii turistice interesante, ce se află în prim planul arhitecturii moderne, a modei şi a designului.

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 2 aprilie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.