Pe meleaguri haiducești – Biserica Veche din Călinești și Cheile Bețelului
28 December 2017
AUDIO Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic din Târgoviște
30 December 2017

Bilet de îmbarcare spre… Piatra Craiului şi mai apoi… către Cuba, la Havana

Călătorule, opreşte-te pentru o clipă în pragul aşezării de la poalele Pietrei Craiului. Aruncă-ţi privirea iscoditoare asupra peisajului şi vei descoperi locuri de neuitat, plaiuri de legendă ce urcă şi coboară pe spinări de dealuri şi de munte, şerpuind prin pajişti şi păduri parfumate zvâcnind spre stânci, ocolindu-le, ţintind apoi spre crestele maiestuoase, spre acea mult râvnită promenadă a cutezătorilor. Aici sunt locuri de visare, locuri binecuvântate cu tot ce are natura mai frumos, mai plăcut şi mai atrăgător.”

Aşa îşi începe Ioan Lepădatu, fiu al Zărneştilor, cuvântul înainte la monografia Vechi aşezări bârsene – Oraşul Zărneşti.

Începând de azi vă invităm la poalele masivului Piatra Craiului.

* * *
După ce trecem graniţa României, pentru călătoria noastră în jurul lumii, vom păşi pragul unuia dintre cele mai cunoscute muzee din Havana – Palatul Căpitanilor Generali din Havana, considerat a fi cea mai importantă lucrare a arhitecturii baroce din Cuba. Desigur, cei ce ne vor îndruma, vor fi colegii de la Radio Taino, prin intermediul emisiunii Ilustrate din Cuba.

* * *
Vă aşteptăm alături de noi, pe 30 decembrie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.