CHINA – ANUL NOU CHINEZESC 2019
9 February 2019
CHINA: LHASA – CAPITALA REGIUNII AUTONOME TIBET
10 February 2019

Bilet de îmbarcare spre… Râşnov iar apoi către China, la Lhasa…

Este unul dintre cele mai impresionante locuri în care poţi face cunnoştinţă cu sălbăticia naturii, motiv pentru care locul este căutat anual de o mulţime de turişti pasionaţi de sporturi extreme. Vorbim azi despre Cheile Râşnoavei dar şi despre Peştera Valea Cetăţii una dintre cele mai moderne din Sud Estul Europei descoperită în 1949 în urma unei explozii hidraulice care a îndepărtat umplutura ce o astupa şi  a produs o imensă viitură pe Valea Fundata, bolovanii antrenaţi de aceasta putând fi şi acum văzuți în lungul văii.

* * *

Odată trecuţi de graniţa României, cu bagajele pregătite şi biletul păstrat de ieri, pornim la drum​, ​către Lhasa – „Pământul Zeilor”, unul dintre cele mai vizitate oraşe din China, capitala Regiunii autonome Tibet. Aici vom trece în revistă, cele mai importante obiective istorice şi turistice.

Condiţiile grele de deplasare, costurile destul de ridicate, clima neprie­tenoasă, lipsa oxigenului (ce poate provoca unele afecţiuni), ar fi câteva din elementele care să vă creeze anumite temeri, în ceea ce priveşte o călătorie în Tibet. Însă, toate obstacolele merită depăşite, mai ales că aici, conform unor legende şi texte tibetane, se găseşte unul dintre cele 24 de locuri sacre ale Budismului, unde se poate intra în legătură cu lumea spiritelor. 

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 10 februarie 2019, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.