ILUSTRATE DIN CUBA – Palmierul regal
16 December 2018
ILUSTRATE DIN CUBA – Genul Danzón
22 December 2018

Bilet de îmbarcare spre… Saschiz, iar apoi către Cuba pentru a afla povestea Danzon-ului…

Comuna mureșană Saschiz se detașează prin trăsături aparte. În zona în care mitul lui Dracula este exploatat la maxim, Saschizul oferă prin frumuseţea monumentelor sale de arhitectură o alternativă extraordinară şi unică pentru turişti. Acest statut a fost recunoscut și prin includerea comunei pe lista de fortificaţii săseşti din patrimoniul UNESCO, din anul 1999.

* * *

Danzón – este genul muzical şi dansul oficial al Cubei şi… tema noastră de astăzi, în cele 15 minute dedicate călătoriilor în jurul lumii, pregătită de colegii noştri de la Radio Taino, la Ilustrate din Cuba… 
Despre Danzón, trebuie să vă mai amintim că este un gen foarte popular, nu doar în Cuba, ci şi în Puerto Rico şi Mexic (în acest din urmă stat cunoscând o a doua sa renaştere în anii ’90). Adesea, pieţele principale din Veracruz, Oaxaca şi Mexico City se transformă în scene de dans, în special cu ocazia festivalurilor anuale de danzón. 

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 22 decembrie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.