Bilet de îmbarcare spre… Hunedoara şi mai apoi… către Cuba, într-o plimbare prin Santiago de Cuba
12 August 2017
AUDIO – Pădurile virgine de fag din România au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO
15 August 2017

Bilet de îmbarcare spre… Ţara Haţegului şi apoi către Cuba…

Povestea începe acum 320 mil. de ani când în adâncurile pământului magma încinsă se răcea încet, formând o rocă dură numita granit. În urmă cu 145 de mil. de ani pământurile de acum erau acoperite de apă. Iar pe fundul mării tropicale cochiliile și coralii morți se depuneau în straturi care, cu timpul, s-au transformat în blocuri de calcar. Astăzi mergem în Ţara Haţegului să aflăm povestea unui nou proiect al Geoparcului Dinozaurilor- Casa Pietrelor. Apoi ne aducem aminte că Muzeul Aurului de la Brad este  singurul de acest gen din Europa şi unul dintre cele trei existente în toată lumea. Ne uităm pe harta şi.. la drum !

 

* * *

 

La​ 13,45 ne pregătim paşaportul pentru a ne continua călătoria (pe calea undelor), în jurul lumii iar destinaţia de astăzi, este Cuba. Mai precis, vom străbate, prin intermediul unei noi „ilustrate sonore” trimisă de către colegii noştri de la Radio Taino, un loc aparte, care datorită istoriei şi frumuseţii sale pare încremenit în timp: oraşul Trinidad, situat în regiunea centrală a Cubei, în sudul provinciei Sancti Spíritus, unde ne vom opri ceva mai mult timp la Turnul Iznaga.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 13 august 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.