Vietnam, una dintre minunile naturale ale lumii!
1 September 2017
AUDIO Muzeul Olteniei
2 September 2017

Bilet de îmbarcare spre… Ţara Lăpuşului şi mai apoi către Spania,  unde vom vizita Valencia

„Între păduri de fag şi de stejar
În Maramureşul de sărbătoare
Cu faţa către Răsărit

Rohia este Maica născătoare” – scria poetul Ioan Alexandru la un moment dat.

Şase sunt mânăstirile din Ţara Lăpuşului. Construite în zone izolate, în mijlocul naturii, la poalele munţilor sau pe dealuri printre păduri de stejar şi fag acolo unde monahii şi pustnicii şi-au găsit spaţiul de desăvârşire a rugăciunii. Azi vă invităm la Mânăstirea din vis – Mânăstirea Sf. Ana de la Rohia.
* * *

 

Ceasul ne spune că a sosit momentul când, cu bagajele pregătite, trecem graniţa României şi pornim la drum în jurul lumii. ​Astăzi vom face cunoştinţă cu Valencia, o destinaţie incitantă cu care, pentru moment ne vom încheia periplul nostru prin Spania.

Pe lângă albastrul Mării Mediterane, plaje veşnic fremătând de viaţă, parcuri şi grădini luxuriante, oraşul Valencia oferă vizitatorului alături de vechi tradiţii păstrate cu sfinţenie (legate de muzică, dans, produse alimentare ori meşteşuguri) şi un microcosmos al arhitecturii spaniole. Fapt pentru care, nu puţini sunt cei care după ce au vizitat Valencia, au declarat că aşezarea nu are rival. Obiectivele turistice şi istorice sunt şi ele numeroase, iar dintre acestea, câteva le vom ​vizita împreună. Aşa că dacă vreţi să ne însoţiţi într-o astfel de călătorie, vă spunem „Bienvenidos !” şi vă promitem că la capătul drumului nu veţi fi dezamăgiţi. Cât despre „Biletul de îmbarcare”… acesta vi se oferă gratuit !

 

* * *

 

Vă aşteptăm să fiţi alături de noi, astăzi 2 septembrie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.