LIBAN – PEŞTERA JEITA
14 October 2017
LIBAN – BAALBEK
15 October 2017

Bilet de îmbarcare spre… Ţara Moţilor, către comuna Tomeşti şi mai apoi Liban, la Beirut

Singurul reprezentant al unei bresle meşteşugăreşti importante pe vremuri  trăieşte în Dobroţ – unul din satele comunei Tomeşti. Cândva se trăia bine din dogărit şi butoaiele aveau mare cautare…

Satul Şteia este unul dintre cele opt sate componente ale comunei Tomeşti. Ne oprim şi aici şi vă întrebăm: „Ştiaţi că din seminţele de dovleac se obţine un ulei ale cărui beneficii sunt foarte cunoscute de medicina tradiţională ?” Presat la rece, uleiul de dovleac face minuni pentru pielea, părul, dar şi sănătatea noastră.

 

* * *

 

Se spune că fiecare ţară ce se află în Orientul Apropiat, posedă câte o comoară arheologică, sau altfel spus un oraş antic fabulos, peste care a trecut colbul istoriei, redescoperit şi inclus mai apoi în circuitul turistic. Siria deţine Palmyra, Iordania se laudă cu Petra iar Libanul se mândreşte cu Baalbek – destinaţia noastră de astăzi, în minutele alocate călătoriei în jurul lumii. Cu alte cuvinte, ne continuăm călătoria (ce am început-o acum două ediţii) prin patria fenicienilor, în încercarea de a cunoaşte unul dintre cele mai bogate şi mai interesante situri arheologice din lume: Baalbek – obiectiv turistic aparte pe care dacă aveţi posibilitatea, merită să-l vizitaţi.

Călătoriţi cu Radio România Cultural începând cu ora 13,15 !

 

* * *

 

Rămâne stabilit: 15 octombrie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro.