Lupta continuă pentru libertate – The Man Who Would Be Free & A Cottage Near the Woods
4 November 2020
PORTRET: Vivien Leigh – actriţa care a atins absolutul, întruchiparea eleganţei desăvârşite
5 November 2020

Bucharest Fashion Film Festival: Relația dintre haina ca mască și haină ca mijloc de expresie

Bucharest Fashion Film Festival, primul eveniment din România plasat la intersecția dintre fashion, film și advertising, începe vineri, 6 noiembrie, și se va desfășura exclusiv online, pe http://bucharestfashionfilm.ro și pe https://unlimited.tiff.ro.

“Este foarte important pentru noi să transmitem conţinut de calitate, dar în acelaşi timp să-l adaptăm într-o formă cât mai plăcută şi accesibilă celor care ne urmăresc. Ne-am dorit să lucrăm cu o platformă de streaming deja existentă şi am ales TIFF Unlimited. Am făcut asta pentru că ne-am dorit flexibilitate în ceea ce priveşte timpul de vizionare a filmelor”, a afirmat Ioana Diaconu, co-fondatoare BFFF.

Alături de documentarele Martin Margiela In His Own Words și The Disappearance of My Mother, spectatorii vor putea urmări patru filme cult din anii ‘70 reunite sub tema CAMP. Acestea fac parte din secțiunea lansată anul acesta, Dressing the Cinema.

Pe site-ul festivalului, publicul va putea urmări peste 40 de fashion films selectate în competiția oficială. Lor li se alătură secțiunea Dressing the Body, cu o selecție de scurtmetraje care aduc o perspectivă socio-antropologică asupra relației dintre haină și purtător, explorând tensiunea dintre haina ca mască și haină ca mijloc de expresie. Tot pe site va fi disponibil și Podcastul Dress Codes, un episod pilot ce cuprinde un interviu cu Magda Crăciun, doctor în antropologie socială, despre capitalul simbolic al hainelor.

Bucharest Fashion Film Festival continuă și anul acesta demersul său de a pune bazele unui forum de discuții despre relația dintre film și modă, cu workshop-uri și dezbateri la care participă profesioniști internaționali și locali din lumea filmului, a modei și a publicității.

Mai multe informații găsiți pe www.bucharestfashionfilm.ro și www.facebook@BucharestFashionFilmFestival