Cano Cristales
17 July 2017
Concept unic în Europa. Plajă pentru persoane cu dizabilităţi, la Constanţa
19 July 2017

Călătorie în Aruba!

Situată în Marea Caraibelor, la nord de Venezuela, Aruba este o insulă cu aproape 100 000 de locuitori, aparținând de Regatul  Țărilor de Jos. A fost descoperită de Amerigo Vespucci în anul 1499 și a ajuns să găzduiască peste 1 000 000 de turiști anual, conform datelor oferite de The Aruba Tourism Authority (ATA).

Sezonul turistic este împărțit în două părți, perioada cea mai aglomerată sau preferată de turiști fiind între 5 aprilie si 14 decembrie și cea mai liberă între 15 decembrie și 14 aprilie. Indiferent de perioada aleasă, Aruba este cunoscută pentru plajele întinse, pentru vremea caldă și însorită și pentru fel de fel de activități menite să vă scoată din monotonie.

De la călărit, plimbări cu ATV-ul si tururi ale insulei, la cazinouri și plimbări subacvatice, insula oferă și cazări în condiții excepționale.

Deși limbile oficiale sunt olandeza și papiamento (care îmbină elemente de olandeză, spaniolă și Arawak – limba nativilor indieni), diversitatea culturalo-lingvistică și numeroșii vizitatori permit fiecăruia să comunice. Iar dacă ce căutați include vizitarea unor obiective turistice, puteți merge la Parcul Național Arikok unde se găsesc păsări și diverse animale printer care și șarpele cu clopoței, Trecătoarea Francezului, unde s-au dus lupte între francezii cu intenție de cucerire și indienii locuitori ai insulei (conform legendei, țipete ale indienilor pot fi auzite la venirea nopții în zonă) și, nu în ultimul rând, Carnavalul care se desfășoară în lunile ianuarie și februarie și unde costume luxoase sunt îmbrăcate de oameni pregătiți să se piardă în dans.

Mihaela Olarasu