Bilet de îmbarcare spre… meleaguri maramureşene la Ocna Şugatag şi apoi către Cuba…
26 January 2019
ILUSTRATE DIN CUBA – O privire asupra Cubei
26 January 2019

Calatorie in jurul lumii – sambata 26 ianuarie, ora 19.00

Realizator Magdalena Tara

Invitat special E.S. Domnul Roberto Cesar Hamilton Magana – Ambasadorul Republicii Cuba

Cu participarea actorilor Cristina Deleanu si Eugen Cristea

Cuba este considerată punctul de întâlnire a multor culturi și etnii diferite. Aspectele culturale ale Cubei reflectă îndeaproape influențele culturii spaniole și tradițiile africane. Cubanezii se bucură de o mulțime de ritmuri muzicale și de dans, parte a tradițiilor profunde ale țării, precum salsa, cha cha cha, care își trag originile chiar de aici. 

Cuba este o țară insulară din nordul Americii Centrale, situată pe cea mai mare insulă din Antile (Cuba), Isla de la Juventud, și câteva arhipelaguri. La nord se află SUA și Bahamas, la vest — Mexic, la sud — Insulele Cayman și Jamaica, iar la sud-est — Haiti. Este cea mai mare insulă din Caraibe, fiind mărginită la nord de Strâmtoarea Florida și de Oceanul Atlantic de Nord, la nord-vest de Golful Mexic, la vest de Canalul Yucatan, la sud de Marea Caraibelor, iar la est de Strâmtoarea Windward.

Cuba ocupă întreaga insulă și alte insulițe învecinate (în total mai mult de 4.000), precum Isla de la Juventud, cunoscută și sub numele de Insula Pinilor. Excepție face Golful Guantanamo, o bază navală care a fost închiriată de Statele Unite ale Americii încă din 1903. Insula principală, La Isla Grande, este a 15-a ca mărime din lume, cu o lungime de circa 1.250 km și o lățime de la 35 la 145 km.