Bilet de îmbarcare spre… Ţara Lăpuşului şi mai apoi… către Mexic, la Cancun şi Chichèn Itzá
23 September 2017
CHICHÉN ITZÁ
23 September 2017

CANCUN

În Mexic – „Patria arsă de soare a cactuşilor”, Cancun (care în limba maya se traduce prin „Oala de aur”) este o destinaţie de top de vacanţă, în ultimii ani foarte des căutată de turişti. Soare, romantism şi distracţie, sunt doar câteva din atracţiile ce pot fi găsite aici. Rezervaţiile naturale şi zonele protejate sunt populate de maimuţe, păsări flamingo, rechini, ţestoase marine şi crocodili. De asemenea, în Cancun turiştii mai pot să practice caiac, drumeţii, călărie pe plajă, scufundări sau să înoate alături de delfini. Excursiile cu ghid (cum ar fi cele cu barca pentru a vedea păsările din Isla Contoy) nu trebuie nici ele ratate. Iar în perioada iulie  – august, în Laguna Isla Holbox, poate fi văzut rechinul-balenă (care în ciuda dimensiunii sale uriaşe nu este periculos pentru om).

 

* * *

 

Datorită lui Jacques-Yves Cousteau, apele din împrejurimile oraşului Cancun au devenit celebre printre scafandri. Nicăieri altundeva în Marea Caraibilor, lumea submarină nu este la fel de colorată şi de bogată ca aici. Se spune că pe fundul apei încă mai există galioane spaniole scufundate acum sute de ani. Aşa că adesea, nu doar scufundătorii locali, ci şi cei ocazionali, reuşesc să descopere adevărate comori. Iar dacă nu aveţi un astfel de noroc, nu ezitaţi să vă înscrieţi la una din expediţiile de prins homari, ce sunt mai apoi consumaţi împreună de toţi cei care au participat la eveniment.

 

* * *

 

Iubitorii de istorie, trebuie să ştie că în apropiere de oraşul Cancun, se găsesc mai multe situri arheologice ale Civilizaţiei Maya, ce sunt uşor de explorat. Fapt pentru care, mulţi turişti care ajung în Cancun, merg să viziteze şi Chichèn Itzá. Oraşul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1988 şi a fost selectat ca una dintre noile minuni ale lumii.