Discuția secretă începe mâine
4 June 2019
TIFF UNLIMITED …un festival la tine acasă!
5 June 2019

Caravana Cultură’n Șură pornește la drum prin Sălaj

A devenit deja o tradiție ca odată cu venirea verii, caravana teatrală „Cultură’n Șură” să-și înceapă turneul anual prin satele românești. Pornit în anul 2013 la inițiativa regizorului Victor Olăhuț, proiectul continuă un parteneriat de tradiție cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, pentru a duce gratuit spectacole de teatru în mediul rural. Această nouă ediție debutează cu 3 reprezentații ale spectacolului „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov în 3 sate din județul Sălaj. Traseul caravanei este următorul:

6 iunie, ora 21:00 – Ortelec, Zalău

7 iunie, ora 21:00 – Nadiș, Cehu Silvaniei

9 iunie, ora 21:00 – Șumal, comuna Marca

„Cerere în căsătorie”, în regia lui Victor Olăhuț a fost produs în parteneriat cu Teatrul de Artă din București și a fost desemnat „Cel mai bun spectacol” în cadrul Festivalului de Teatru „Comic 7B” din Buzău, ediția 2016. George Constantinescu a obținut premiul pentru cel mai bun rol masculin în cadrul aceluiași festival, pentru interpretarea personajului „Ivan Vasilievici”. Distribuția este completată de Valentin Cristian Terente, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, și Florentina Năstase, actriță la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, nominalizată, de-a lungul carierei, atât la premiile UNITER cât și la Gala Premiilor Gopo, dedicată filmului românesc.

În data de 8 iunie spectacolul va avea o reprezentație specială în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” din Baia Mare, într-un spațiu special amenajat pentru a păstra specificul proiectului, respectiv în șura „Valea Vinului” din cadrul Muzeului Satului.

„Cu emoții de nestăpînit, un moșier merge la vecinul său ca să-i ceară fata în căsătorie. Construit în filigran, personajul lui George Constantinescu se naște din mii de gesturi, plecări și reveniri și o anxietate cît casa. Pînă să ajungă la cerere, cei doi tineri se ciondănesc pe tema unui colț de moșie. Al cui e? Al lui sau al ei? Și uite așa tot romantismul se duce pe apa sîmbetei, în problemele funciare. (…) Iar situațiile se rostogolesc ca bobii de porumb curățați de fată.” („Dragoste sau război?” o cronică de Cristina Rusiecki)

Detalii despre proiect și despre traseul complet al caravanei din această ediție pot fi găsite pe pagina www.culturansura.ro sau pe pagina de facebook/culturansura.

Un proiect finanțat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

Parteneri: ADCO Zalău, Primăria Comunei Marca, Teatrul PODUL, S.C. Prutul S.A., ArkMedia Advertising, Tur Cento Trans

Partener media: Radio România Cultural