Scena şi Ecranul: Un nou proiect al regizorului Florin Șerban
27 January 2021
Interviu cu Achim von Borries, co-scenarist şi regizor al serialului BABYLON BERLIN, al cărui sezon 3 începe în această seară!
28 January 2021

Carmen Tănase și Adrian Titieni în premiera „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, la Odeon

Teatrul Odeon își redeschide porțile publicului în Sala Majestic, duminică, 31 ianuarie, ora 19:00, cu premiera spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, nominalizat anul trecut la Gala Premiilor UNITER, la categoria Cea mai bună regie.

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?” sparge convențiile sociale despre ideea de familie americană model și prezintă un cuplu căsătorit, Martha (Carmen Tănase) și George (Adrian Titieni), cu o relație turbulentă, departe de a fi perfectă și aproape ruinată.

Dramaturgul a scris piesa bazându-se pe relația unor prieteni apropiați, cineaștii experimentali Willard Maas și Marie Menken, la 34 de ani, aceeași vârstă pe care regizorul Alexandru Mâzgăreanu a împlinit-o recent. Andy Warhol spunea despre cuplul Willard și Marie, că „au fost ultimii dintre marii boemi. Au scris, au filmat și au băut – prietenii lor i-au numit «bețivi cărturari»”.

Spectacolul se va desfășura în condiții de siguranță sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii și a respectării distanţei dintre spectatori etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare. Capacitatea sălii va fi redusă la 30% din locuri.

Piesa „Cui i-e fricăde Virginia Woolf?”, scrisă de dramaturgul american Edward Albee (1928 – 2016) a avut premiera în 1962 și a fost distinsă cu Premiul Tony pentru Cea mai bună piesă și Premiul New York Drama Critics’ Circle pentru Cea mai bună piesă și nominalizată la Premiul Pulitzer. De atunci continuă să fie montată pe scenele din toată lumea.

Un interviu cu regizorul Alexandru Mazgareanu realizat de Raluca Rădulescu pentru emisiunea Scena și ecranul, difuzată zilnic de la ora 15.30, la Radio România Cultural