PREMIERĂ la Teatrul Maghiar din Timișoara: ”Shakespeare, Sonnet 66”
1 January 2017
„Luna Plină De Teatru”, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”
2 January 2017

Cele mai așteptate ecranizări din 2017

Să fie cartea, să fie filmul, de foarte multe ori auzim dezbateri aprinse între cinefili și bibliofili. Cert este că de puține ori filmele au reușit să întreacă cărțile din care s-au inspirat.

Și totuși, anul 2017 se anunță foarte interesant în privința adaptărilor cinematografice ale unor romane celebre.

agathaAflați că este în curs de ecranizare o nouă variantă cinematografică a Crimei din Orient Express. Agatha Christie continuă să fascineze cu romanele ei polițiste perfecte.
De această dată, Kenneth Branagh se încumetă să-l regizeze și am mare încredere că o va face impecabil, așa cum s-a întâmplat anul trecut cu Cenușăreasa lui gândită până în cele mai mici detalii.
O altă informație care mă face nerăbdătoare este că din distribuție vor face parte Penelope Cruz, Johnny Depp și Judi Dench.
De referință până acum este ecranizarea din 1974, în care rolul lui Hercule Poirot este interpretat de Albert Finney. Îi dau magistral replica Ingrid Bergman și Lauren Bacall.

Admiratorii scriitoarei Daphne du Maurier se pot bucura, pentru că 2017 aduce o nouă versiune pentru marele ecran a cărții Verișoara mea, Rachel. Dacă mai aveți nevoie de informații în plus, Daphne du Maurier este autoarea celebrului roman Rebecca, devenit și el serial de televiziune și lungmetraj celebru cu sir Laurence Olivier în rolul principal. rachel
În noua variantă la Verișoara mea, Rachel, rolul principal va fi interpretat de Rachel Weisz, pe care o cunoaștem foarte bine din Titanic. Ea va juca rolul verișoarei suspectate că și-ar fi otrăvit soțul.

Dacă anul acesta ați văzut Hologramă pentru rege, în care Tom Hanks joacă rolul principal, aflați că și în 2017 îl vom putea vedea tot într-o ecranizare a unui alt roman al aceluiași autor, americanul Dave Eggers. Un scriitor tânăr foarte prolific, cu mult umor, care scrie de regulă povești dulci-amare despre sensul vieții, preferând personaje trecute de prima tinerețe care meditează asupra rostului pe care îl au pe pământ.
Combinația Tom Hanks – Dave Eggers va aduce cu siguranță mult public în sălile de cinema, un film care se va numi The Circle (Cercul) și care se anunță destul de interesant.

tom-hanks

Pentru final o informație pentru iubitorii romanelor polițiste nordice.
Romanul The snowman, semnat de Jo Nesbo, devine și el film.
Norvegianul Jo Nesbo este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați autori de romane polițiste, iar cartea Omul de zăpadă a fost tradusă și în limba română. Povestea vorbește despre un criminal în serie, care lasă la locul fiecărei crime un om de zăpadă. Deocamdată știm că actorul germano-irlandez Michael Fassbender va juca rolul detectivului Harry Hole.

 

Doina Borgovan

Radio Cluj- prima pagina