I Clasă. Programe și întâlniri educative
17 September 2019
A fi profesor în Danemarca nu este o incertidutine hamletiană
20 September 2019

Cine îi învață pe copiii nostri?

Foto: Radu Szekely si Mirela Nicolae

Zi de zi, televiziunile și siteurile ne prezintă informații despre situația din școli. De cele mai multe ori, ziariștii aleargă dupa subiectele care transmit emoții puternice, care au adesea, mesaje preponderent negative. Goana dupa senzațional îi ascunde pe profesorii merituoși; ascunde și lucrurile bune care, încă, se mai petrec în sistem.

Luni, 16 septembrie 2019, la emisiunea IClasa, am pornit de la știrile care ne influențează viața, inclusiv pe cea educațională și care conturează o imagine a profesorului român actual, nu neapărat una veridică.

 Cine îi învață pe copiii noștri? Iata o temă care ne framantă deopotrivă, fie că suntem părinți, bunici sau chiar elevi ori jurnaliști. Cu siguranță este un subiect de interes și pentru autoritățile naționale care par să fi pierdut privirea de ansamblu asupra bunului mers al școlii. Reformele sunt fără sfârșit, profesorii au devenit acoperiți de birocrație și decizii politice, iar investițiile în sistemul școlar, inclusiv în resursa umană, rămân mult prea mici

Invitați în direct au fost doamna profesor și cercetător Dana Popescu Jourdy, de la Universitatea franceza Lumière Lyon 2 și Radu Szekely, expert educațional european, până de curând consilier pe probleme de strategie al ministrului educației naționale, coordonatorul  programului Educatia ne unește”.

Mirela Nicolae