Festivalul de Harpă București, Ediția a II-a
30 October 2016
TIMPUL PREZENT – “Oamenii Timpului”
31 October 2016

Concert caritabil “#Colectiv – Nouă ne pasă!”

La Arenele Romane din Bucuresti, Str. Cutitul de Argint, Parcul Carol I va avea loc duminică, 30 octombrie, ora 17:00, concertul caritabil “#Colectiv – Nouă ne pasă!”

Pe 30 octombrie 2015, lumea rock-ului din România a primit o lovitură grea. Una dintre cele mai promitătoare trupe ale noului val, Goodbye to Gravity, a pierdut patru din cei cinci membri în timpul concertului de lansare al celui de-al doilea material discografic, „Mantras of War”.

Alături de ei, fotografi de concerte, graficieni, ziariști, dintre care unii scriau despre muzica rock încă din anii 1990, sunetiști, prieteni si fani, nelipsiți de la concerte, care prin devotamentul lor au menținut vie pasiunea pentru acest gen muzical.

Toți acești oameni, fiecare în felul lui, au contribuit la menținerea unei scene a cărei activitate a fost prilej de mângâiere și bucurie pentru mulți dintre noi. În urma lor au rămas un ocean de tristețe și familii îndurerate, multe dintre ele lipsite de posibilități financiare. Și să nu-i uităm pe răniți. În afară de cei 64 de tineri, plecați mult prea devreme dintre noi, peste 160 de alți răniți se zbat cu probleme fizice și psihice greu de depășit.

Mulți sunt practic mutilați pe viață și au de parcurs un drum lung pană când vor putea, dacă vor mai putea, să-și exercite profesia sau pasiunea. A sosit timpul ca scena pe care au iubit-o și sprijinit-o să fie alaturi de ei.

La un an de la tragedie (30 octombrie 2016), o parte din ranitii din Colectiv impreuna cu Asociatia Promusic Events vor organiza un eveniment rock CARITABIL (strangere de fonduri), la Arenele Romane din Bucuresti (capacitate 1500 persoane). Banii stransi vor fi directionati (prin Crucea Rosie) catre victimele care inca au nevoie de tratament.

Amănunte în interviul realizat de Ştefan Năftănăilă cu Nelu Brânduşan.

Crucea Rosie Romania se alatura acestui demers important si continua sustinerea ranitilor implicati in tragedia de la Clubul Colectiv.

„Victimele tragicului eveniment petrecut in clubul bucurestean ”Colectiv” au in continuare nevoie de ajutor. De aproape un an, Crucea Rotie Romana este alaturi de cei aflati in suferinta. Continuam sa acordam  tot sprijinul necesar celor care au nevoie de recuperare. Salutam initiativa Asociatiei Promusic Events, organizatorul concertului caritabil “#Colectiv – Noua ne pasa!” si va asiguram ca suma colectata cu aceasta ocazie  va fi folosita, la fel ca si celelalte fonduri, pentru rezolvarea problemelor de sanatate cu care continua sa se confrunte cei afectati”, a precizat Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

„Dorim sa multumim Crucii Rosii din Romania pentru deschiderea fata de acest eveniment, cu atat mai mult cu cat aceasta institutie a fost alaturi de ranitii din tragedia de la Colectiv inca  de la inceput. Speram ca  lumea sa inteleaga ca acestia au in continuare  nevoie de multa sustinere,  dar si de bani pentru operatiile si tratamentele necesare.” a mentionat Nelu Brindusan, Asociatia Promusic Events.  In acest eveniment sunt incluse atat formatii tinere precum Up To Eleven sau 9.7. 

 Suportul nostru îi poate ajuta pe răniti să-și continue tratamentele costisitoare, dar indispensabile pentru a se pune pe picioare și a se reintrega în societate. Până în acest moment, răniții sunt ajutați de mai multe fundații și Crucea Rosie, din fondurile strânse, însă cum costurile operațiilor sunt foarte mari, în scurt timp banii vor fi epuizati. Este momentul în care și NOI, cei implicați în fenomenul rock și nu numai, să sprijinim aceste persoane care la rândul lor au susținut si sustin muzica rock și metal. Trebuie sa arătăm că NOUĂ NE PASĂ!

Pe 30 octombrie 2016, la un an de la tragedia în care au pierit 64 pe suflete și alte 160 de suflete se chinuie cu tratamente și operații (unele persoane încă sunt spitalizate sau au nevoie de proteze), va avea loc un eveniment rock CARITABIL (strângere de fonduri), la Arenele Române din București (capacitate 1500 persoane).La Arenele Romane va fi un stand special amenajat, unde cei prezenți vor putea achiziționa diferite produse unicat (CD-uri cu autografe, tricouri cu autografe și alte produse) primite din partea formațiilor românești și străine, dornice să-i susțină pe cei aflați în suferință.

Evenimentul, organizat de către o parte din răniți împreună cu Asociația Promusic Events, va fi unul de amploare, unde, pe lângă concerte și licitații, #FIND_US (Asociația Fotografilor de Concerte) va veni cu o selectie de printuri (forex colantat, 50x70cm) cu trupa Goodbye to Gravity. Acestea vor putea fi achiziționate direct de la eveniment la prețul fix de 200 lei, iar fondurile strânse de asociație de pe aceste printuri vor merge către colegii fotografi care se afla în procesul de recuperare. De asemenea, cei de la Crucea Roșie vor prezenta participanților modalități de prim ajutor în caz de nevoie. În acest eveniment sunt incluse atât formații tinere precum DAYS OF CONFUSION, UP TO ELEVEN, 9.7 RICHTER, ai căror membri au fost răniți în accident, cât și artiști consacrați printre care se numara HOLOGRAF, VAMA și Nicu Covaci.Alte formații vor fi anunțate curând.

În urma evenimentului caritabil fondurile obținute vor fi donate pentru ajutorarea victimelor din tragedia Colectiv. Cu siguranță că sumele colectate nu vor putea acoperi integral costurile operațiilor și tratamentelor, dar nu putem fi indiferenți la suferințele celor rămași în viață, la suferințele celor care iubesc muzica rock și care au sprijinit acest fenomen.