Azi începe Festivalul Internațional de Film Buzău, BUZZ CEE 2018
2 July 2018
Selecția oficială a spectacolelor din Festivalul Național de Teatru 2018
3 July 2018

Concurs de dramaturgie Focus Drama: Ro

Dată limită: 15 septembrie

Teatrul de Nord Satu Mare anunță lansarea concursului de dramaturgie Focus Drama: Ro, cu tema „Diferitele generații în căutarea diferitelor Românii”. Textul câștigător va fi montat la Teatrul de Nord în stagiunea 2018-2019, iar alte patru finaliste vor beneficia de spectacole-lectură în cadrul unui eveniment dedicat dramaturgiei românești contemporane. Concursul se adresează tuturor autorilor de limbă română, indiferent de vârstă și experiență profesională.

 

Regulament:

Piesele se vor trimite pe e-mail, la adresa focusdrama.ro@gmail.com, până cel târziu în 15 septembrie. Nu există restricții de formă sau număr de pagini.

În selecție se va ține cont de originalitatea propunerii, de calitatea scrisului și de relevanța abordării pentru tema concursului.

Nu se vor accepta texte montate sau publicate înainte de data limită a concursului.

Autorul textului câștigător trebuie să aibă disponibilitatea de a adapta textul în funcție de nevoile scenice, împreună cu echipa artistică, și de a participa la repetițiile spectacolului.

Calendar:

– 15 septembrie – data limită de trimitere a textelor

– 20 septembrie – anunțarea rezultatelor

– septembrie-octombrie – adaptarea textului câștigător pentru montare

Juriul de selecție va fi format din: Elise Wilk (dramaturg), Ovidu Caița (regizor) și Radu Botar (actor).

Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.