Proiect pilot: 2,35 de milioane de euro pentru digitalizarea școlilor cu o conectivitate redusă
19 June 2021
Orientări UE pentru reluarea în siguranță a activităților în sectoarele culturale și creative, dar și pentru redresarea acestor sectoare
3 July 2021

Conferința privind Viitorul Europei – sesiunea plenară: „Ar trebui să fie ascultați în primul rând cetățenii”

rubrică EuranetPlus

autor Luana Pleșea

UE e o construcție îndepărtată de cetățeni, care nu le ascultă vocea. Este o opinie generală, și justificată, de altfel. La nivelul instituțiilor europene se încearcă schimbarea acestei imagini prin inițiativa Conferința privind Viitorul Europei, lansată de Comisia Europeană. Ce ne deranjează, ce vrem să se schimbe, care sunt așteptările noastre, și, neapărat, ce soluții propunem… Putem comunica asta către decidenții politici europeni participând direct la evenimentele organizate în toată Uniunea sau transmițându-ne comentariile prin intermediul Platformei digitale multilingve https://futureu.europa.eu/ . Aceasta este disponibilă în toate cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene și aici găsim toate informațiile de care avem nevoie.
Sesiunea plenară inaugurală a Conferinței privind viitorul Europei a avut deja loc, pe 19 iunie 2021, la Strasbourg. Au participat reprezentanți ai instituțiilor UE, ai parlamentelor naționale, dar și cetățeni. Care au fost ideile dezbătute? Ce urmează? Cum ne putem implica? Încearcă să ne convingă că vocile noastre vor fi auzite europarlamentarul Alin Mituța, reprezentant din partea României în plenara Conferinței privind Viitorul Europei.