Premieră TT în regia lui Radu Afrim
25 June 2019
„Paznicul frontierei”
25 June 2019

Dana Bunescu, invitat special al Caravanei Zilele Filmului Românesc la Bacău

În ultimul weekend al lunii iunie, în perioada 28-30 iunie, Caravana Zilele Filmului Românesc poposește pentru trei zile la Bacău cu trei dintre cele mai recente filme românești. Proiecțiile se vor desfășura în Parcul Catedralei. Intrarea este liberă.

Totodată, în ultima zi a caravanei, cu ocazia proiecției Distanța dintre mine și mine, în regia Monei Nicoară și a Danei Bunescu, monteur-ul Dana Bunescu va fi prezentă pentru introducerea filmului și pentru a discuta cu cinefilii băcăuani, după finalul filmului.

Dana Bunescu este principalul monteur al Noului val din cinematografia românească și e câștigătoare a Ursului de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2017 pentru montajul filmului Ana, Mon Amour. A editat Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu și Things We Said Today (în lucru)—ambele de Andrei Ujică, precum și documentarul Laurei Căpățână, Aici… adică acolo, câștigător la Transilvania International Film Festival 2013, pe lângă filme de ficțiune iconice ca 4 luni, 3 săptămîni și 2 zile, câștigător al Palme d’Or, Moartea Domnului Lăzărescu, câștigător al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și Poziția copilului, câștigător al Ursului de aur.

Programul Caravanei Zilele Filmului Românesc la Bacău

Vineri, 28 iunie

21:00 – Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, r. Radu Jude, durata: 140 min

Sâmbătă, 29 iunie

21:00 – Lemonade, r. Ioana Uricaru, durata: 88 min

Duminică, 30 iunie

21:00 – Distanța dintre mine și mine, r. Mona Nicoară și Dana Bunescu, durata: 89 minute – Proiecție în prezența realizatoarei Dana Bunescu, urmată de Q&A

Îmi este indiferent dacă vom intra în istorie ca barbari, regizat de Radu Jude spune povestea complexă a realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă. Este marele câștigător din 2018 al Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary și propunerea de anul acesta la Oscar a României. Selecționat la Toronto, Mar del Plata şi Rotterdam.

Lemonade(r. Ioana Uricaru) spune povestea Marei, o mama singură în vârstă de 30 de ani aflată în Statele Unite pentru o slujbă temporară ca asistent medical și care se căsătoreşte cu americanul Daniel. Când începe demersurile pentru a obţine permisul de şedere, Mara îşi dă seama că America reală nu seamănă cu cea din visurile ei. Având premiera mondială la Berlinale, Lemonade a fost nominalizat la Film Independent Spirit Awards 2019, premiat pentru regie la Sarajevo și selecționat la Tribeca.