„S-au furat poveștile”, spectacol pentru copii pe scena Opera Națională București
11 June 2019
Tabăra de creație „Vara pe uliță”
11 June 2019

DESCOPERĂ FRUMUSEȚEA BUCUREȘTIULUI DE ODINIOARĂ PE „STRADA ANTICARILOR”

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, cu sprijinul Asociației Culturale a Anticarilor și Colecționarilor din România, organizează evenimentul „Strada Anticarilor”, care se va desfășura în Piața „Sfântul Anton” din centrul Capitalei, în perioada 15 iunie – 7 iulieîn fiecare sâmbătă și duminică, între orele 10:00 – 21:00.

„Strada Anticarilor” își propune să promoveze arta și cultura Bucureștiului, recreând atmosfera târgurilor de odinioară și oferind vizitatorilor, bucureșteni și turiști deopotrivă, posibilitatea de a cunoaște o parte din istoria orașului, prin intermediul obiectelor cu parfum de epocă, dar și prin intermediul muzicii live. Evenimentul urmărește să plaseze Bucureștiul pe harta marilor orașe europene care găzduiesc frecvent evenimente culturale similare și devină locul de promenadă al tuturor celor care vor să-şi aducă aminte de frumuseţea Micului Paris.

Astfel, în perioada 15 iunie -7 iulie, Piața Sfântul Anton va găzdui 40 de standuri de anticari care le vor oferi vizitatorilor posibilitatea de a achiziționa cărți vechi, de colecție, dar și diverse alte antichități: tablouri, piese de mobilier, veselă, bijuterii de epocă și podoabe, ceramică, icoane vechi pe lemn sau sticlă, ceasuri de colecție sau de serie mică, sticlărie, monede și bancnote vechi sau presă interbelică.  În plus, Asociația Retro Velo România îi va întâmpina pe toți iubitorii de biciclete vechi, și nu numai, cu piese de schimb și accesorii pentru biciclete vintage, iar colegii lor de la Atelier Pinion vor fi prezenți, în fiecare zi a târgului, cu un service mobil pentru reglarea bicicletelor vizitatorilor.

Poveștile frumoase și impresionante despre vremurile trecute, ce stau în spatele fiecărui obiect expus spre vânzare, vor fi acompaniate de muzică live, în concertele  susținute în fiecare zi de sâmbătă și duminică în perioada 22  iunie – 7 iulie.

  • Orar de vizitare: 10:00 – 21:00;
  • Sâmbătă și duminică, între 15 iunie – 7 iulie;
  • Intrarea este liberă;
  • Locul de desfășurare: Piața „Sfântul Anton”, între Hanul lui Manuc și Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche.

Eveniment organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB

 cu sprijinul Muzeului Municipiului București

Parteneri media: Radio RFI, Radio Romania Cultural, București FM, Ziare.com, Calendarevenimente.ro, 4arte.ro, Iqool.ro, Orasulm.eu, Best-Event.ro, Cărturești