Incognito de Nick Payne, premieră la Teatrul Național București
6 October 2020
Două spectacole-document: Teatrul Național Radiofonic marchează Centenarul Sfântului Ioan Paul al II-lea
6 October 2020

Dezbatere online la Teatrul de Comedie – Provocările la care sunt supuse artele spectacolului

Teatrul de Comedie propune spectatorilor întâlniri unice nu doar în sala de spectacol, ci și în mediul online, unde va găzdui o serie specială de conferințe-dialog moderate de Octavian Saiu. Dialogurile vor aborda subiecte de actualitate pentru teatrul românesc, în contextul pandemiei.

Prima întâlnire online se va desfășura sub titlul simbolic „Teatrul românesc și noul efect de distanțare”, joi 8 octombrie, ora 17.00 și îi va avea invitați pe Tompa Gábor, Gianina Cărbunariu, Andreea și Andrei Grosu și Roxana Lăpădat.

Punctul central al discuției este legat de provocările pe care le înfruntă scena românească în contextul noilor reguli în vigoare. Cum ne adaptăm? Ce schimbări aduc aceste reguli actorilor, întregului staff artistic și tehnic, dar și spectatorilor? Ce se va întâmpla cu artele spectacolului în următoarea perioadă? – sunt doar câteva întrebări la care se vor căuta răspunsuri, din perspective diferite: de la teatrul de stat la cel independent, de la instituțiile din București, la alte zone ale țarii.

Conferința poate fi urmărită live, joi 8 octombrie, de la ora 17.00, pe: www.facebook.com/TeatrulComedie.