O vară cu cartea în mână
25 June 2020
Idei în nocturnă. Dincolo de granițe – ”Apelul la știință ar trebui făcut mai des”
25 June 2020

Dimensiunea științifică a artei: Aura Bălănescu -CAMPart, reziențe și mentorat pentru tineri artiști și studenți

În perioada 29 iunie 25 iulie Fundația Art Encounters din Timișoara lansează 6 mentorate în cadrul programului CAMPart, în scopul de a susține creația contemporană.

Cei 6 artiști selectați în urma apelului deschis pentru rezidențe, Aura Bălănescu, Irina Gheorghe, Teodor Graur, Gloria Luca, Cătălina Nistor și Flaviu Rogojan, vor susține fiecare câte un curs online, în cadrul căruia vor împărtăși viitoarelor generații de artiști experiența propriului laborator de creație, oferind îndrumare și sprijin participanților în dezvoltarea practicii lor artistice, dar și în realizarea proiectelor pe care și le propun. 

Cursurile se adresează studenților la arte și artiștilor la început de drum și vor avea loc exclusiv online

Proiectul Pandemic Art, lansat de Aura Bălănescu în perioada de izolare a reunit pe aceeași hartă a artelor, peste 180 de artiști din 41 de țări ale lumii. Proiectul constă într-o hartă interactivă a planetei, pe care sunt amplasate punctele ”fierbinți” ale artei. Fiecare punct de pe hartă este un hiperlink ce te trimite la adresa web și lucrările artistului înscris în proiectul Pandemic Art, care poate fi accesat la adresa www.tehnoarte.com .

Interviu cu Aura Bălănescu – artist multimedia

Realizator Mihaela Ghiță