Savantgarde #105
16 April 2020
Exploratorii lumii de mâine la aniversare
17 April 2020

Dimensiunea științifică a artei – Experimente distractive cu profesorii trăsniți

Începând de vineri 17 aprilie, rubrica Dimensiunea științifică a artei va difuza o scurtă serie, de 6 episoade, destinată științei pentru juniori, care vă va introduce în lumea fascinantă a experimentelor de fizică și chimie prezentate de ”Profesorii trăsniți”. 

În fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 15:00, pe canalul de youtube ”Profesorii trăsniți”, peste 87.000 de curioși așteaptă cu sufletul la gură experimentele făcute de Spooky.

Echipa Fun Science, nu doar că explică într-un mod jucăuș și distractiv lecțiile de fizică și chimie de clasa a 6-a și a 7-a, dar ma nou, transmite emisiuni în direct în care Spooky face experimente, Andreea răspunde la diverse întrebări ”de ce?” trimise de copii, Roxy Foxy dezvăluie ”Mituri și adevăruri din știință”, Crista Chimista prezintă căte o biorafie a unui svant celebru, iar cel mai tânăr profesor trăsnit, care este doar clasa a 7-a, Erik Culescu, răspunde zilnic la întrebarea ”Știați că?”.

Canalul Profesorul Trăsnit și experimentele profesorilor trasniti sunt compuse din activități pentru copii și adolescenți cu sute de experimente atent selectionate și organizate pe discipline. Canalul este inițiativa Asociației Fascination în parteneriat cu Fun Science România și televiziunea de programe științifice Da Vinci Learning. Aceste programe sunt prezentate de o echipă condusă de Andreea M. Stoica prin personajul mult indrăgit  Spooky “PROFESORUL TRĂSNIT”.


Foto: arhiva Andreea M. Stoica

Interviu cu  Andreea M. Stoica și Erik Culescu

Realizator Mihaela Ghiță