Știința 360 – 8 iunie 2020: ELI-NP, Centrul celui mai puternic laser din lume, a fost declarat Instalație de interes național
8 June 2020
Pastila antistres – Tulburarea de personalitate evitantă
9 June 2020

Dimensiunea științifică a artei: Sabina Ulubeanu – Muzica contemporană se percepe mult mai ușor, acompaniată de multimedia

La sfârșitul anului 2019, paisprezece artiste au decis să constituie o grupare denumită Sororitate, după modelul masculin al frățietății. Inițiativa lor are rădăcini sociologice cu poziționare feministă și  se concentrează asupra promovării drepturilor și intereselor artistelor. Temele explorate includ discriminarea, stereotipizarea, opresiunea si patriarhatul. Interesul comun este evidențierea calitativă și cantitativă a artei feminine și feministe în România și recunoașterea ei ca valoare intrinsecă a artei contemporane românești. 

Săptămâna aceasta am să vă prezint 4 dintre fondatoarele Sororității Locomotive și epentru că rubrica noastră promovează arta contemporană a noilor media și arta inspirată de conceptele științifice, voi începe cu Sabina Ulubeanu – muzician, compozitoare, co-fondatoare a Festivalului Innersound, apărut pe scena culturală românească ca un eveniment independent menit să ofere o perspectivă nouă asupra muzicii contemporane culte, punând muzica în relație cu artele vizuale, cu filmul dar mai ales cu multimedia. 

Tehnologia oferită de noile media și știința, sunt din ce în ce mai prezente în discursul artistic, iar Innersound este unul din primele evenimenet artistice care a adus muzica clasică pe aceeași scenă cu muzica asistată de noile media.

Multimedia sau noile media, acesta este și motivul pentru care ați fost nominalizați la secțiunea Știință a Premiilor Radio România Cultural.

Interviu cu Sabina Ulubeanu – muzician, directoarea Festivalului Innersound.

Realizator Mihaela Ghiță