DOCUMENTAR: Cum au devenit jocurile video o platformă pentru muzica live
31 May 2021
DOCUMENTAR: 50 de ani de la organizarea primului concert rock caritabil din istorie
7 June 2021

DOCUMENTAR: „Cărțile ne ajută să trăim“ – despre puterea poveștilor, prin ochii copiilor

Tot mai puțini copii citesc, pentru că au la îndemână multe alte mijloace de petrecere a timpului liber. Televizoarele, telefoanele inteligente, tabletele, jocurile electronice au devenit, pentru mulți copii, indispensabile. Cu ochii în ecrane, cititul cărților nu mai reprezintă o prioritate. Se vorbește, adesea, despre faptul că noua generație de copii nu citește și se caută constant metode prin care cei mici pot fi atrași către lectură.

Un rol important îl au părinții și asta o spun trei copii care și-au format acest obicei de a citi încă de la vârste fragede. Ba mai mult, au făcut ei înșiși pași importanți pentru a-i ajuta pe alții să se apropie de lectură.

Ana, Marc și Petru sunt copii care au crescut înconjurați de cărți și de povești. Încurajați de părinți și dornici să descopere lucruri interesante despre lume, să cunoască istoria și să își dezvolte vocabularul, astăzi au ajuns să traducă și să scrie cărți.

Despre experiența de a traduce sau de a scrie o carte în copilărie, despre nevoia de lectură și despre cum își fac timp cei mici pentru a descoperi povești.

Reporter: Dorina Călin