Yuval Hameiri: ”Îmi place lucrul cu actorii neprofesioniști pentru că aduc proiectelor ceva foarte autentic și unic, ceva ce îmi place să văd, atât în film, cât și pe scenă”
22 June 2022
Premiera spectacolului O scrisoare pierdută în concert după I.L. Caragiale pe scena Teatrului Naţional din Cluj-Napoca
23 June 2022

„Dușmănie v.2.0”, un spectacol scris și regizat de Gabriel Sandu, va avea două reprezentații în luna iunie: la Teatrelli și în cadrul FITS

„Dușmănie v.2.0. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor”, unul dintre cele mai apreciate spectacole Teatrellieste selectat în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), unde va fi prezentat pe 28 iunie, de la ora 19:00, la Teatrul GONG – Sala etaj. Reprezentația din cadrul festivalului este deja sold out.

Înainte de plecarea la Sibiu, spectacolul se va juca la Teatrelli, în 26 iunie, de la ora 19:00. Ultimele bilete se pot achiziționa de pe platforma Eventbook:
https://eventbook.ro/theater/bilete-dusmanie-2-0 

„Dușmănie v.2.0” este un spectacol interdisciplinar, cu o puternică componentă video, care chestionează cât este adevăr și cât este ficțiune în genul de film documentar și explorează ce se întâmplă la nivel individual atunci când poveștile complicate sunt prezentate public într-o manieră simplificată sau chiar manipulatoare.

Spectacolul aduce în prim plan trei personaje contradictorii, legate între ele de un trecut traumatic: Ioana, membră a fostei securități, logopedul lui Nicolae Ceaușescu și omul din spatele rostirii discursurilor dictatorului, care ajunge să devină personaj principal al unui film documentar semnat de Alina. Între cele două se află Andrei, nepotul Ioanei, un tânăr plin de talent artistic, însă marcat de un parcurs anti-social și de singurătate, fiind crescut exclusiv de către bunica sa. Totul ia o turnură neașteptată când filmul documentar realizat de Alina câștigă un premiu important. În urma vizibilității și atenției pe care evenimentul o generează, viața celor trei personaje se schimbă definitiv, iar publicului i se dezvăluie trecutul traumatic care le leagă.

Dușmănie v.2.0. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor
Text și regie: Gabriel Sandu
Cu: Mihaela Teleoacă, Oana Pușcatu, Alex Mirea
Video: Ana Cârlan
Decor: Raluca Alexandrescu
Muzică: Xenti Runceanu
Lumini: Ștefan Vasilescu