Stagiunea de teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București
2 March 2018
AUDIO Alpin Film Festival la a 3-a ediție
3 March 2018

EMIL BOROGHINĂ în spectacolul radiofonic OVIDIU – Exilatul de la Pontul Euxin -la cea de a XVII-a ediție a Târgului Gaudeamus Craiova

Teatrul Naţional RadiofonicRadio România vă invită sâmbătă, 3 martie 2018, de la ora 15.00, Sala ”I.D.Sîrbu” a Teatrului Național ”Marin Sorescu” din Craiova, la audiţia cu public a spectacolului OVIDIU – Exilatul de la Pontul Euxin – producție a Teatrului Național Radiofonic, nominalizată, alături de alte două, la cea de-a XXVI-a ediție a Galei Premiilor UNITER 2018, categoria Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic realizat în 2017. Audiția este organizată în cadrul Târgului Gaudeamus Craiova.

OVIDIU – Exilatul de la Pontul Euxin – este o biografie poetică dedicată împlinirii a 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso. Scenariul – după TRISTELE şi PONTICELE – Emil Boroghină. Traducerea: Teodor Naum. În rolul lui OVIDIU – Emil Boroghină. Dă glas unor gânduri din zilele noastre – Ilinca Tomoroveanu. Scenariul radiofonic şi regia artistică: Gavriil Pinte.

Pe malul Mării Negre, Ovidiu – considerat primul nostru poet – avea să-și scrie ultimele opere, Tristele și Ponticele. Tot aici avea să moară. Reputatul om de teatru Emil Boroghină a realizat un recital, scenariul său fiind alcătuit exclusiv din poeme cuprinse în aceste ultime opere; poeme-epistole expediate de poet la Roma, unor prieteni și soției sale. Regizorul Gavriil Pinte a conceput un spectacol radiofonic, pornind de la scenariul alcătuit de Emil Boroghină, adaptându-l şi completându-l cu informații despre Ovidiu, despre exilul său, despre contextul istoric și geografic. Personalitatea, fantezia creatoare, umorul fin, perfecțiunea formală a stilului poetului, sunt conturate prin rostirea strălucită a lui Emil Boroghină, susținută de universul sonor gândit de regizorul Gavriil Pinte, împreună cu echipa de creație.

Asistenţa tehnică: Mariana Epure de la Radio România Oltenia Craiova.

Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Patricia Prundea.

Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu.

Redactor şi coordonator al proiectului Biografii, memorii: Magda Duţu.