Castelul Calendar din Transilvania
6 December 2016
IWA Christmas Bazaar – Experimentează esențele lumii într-o singură zi!
7 December 2016

Expoziție la F64: România prin ochii lui Sebastian Vasiu

Sărbătorim aniversarea României în fiecare an pe 1 decembrie și pentru ultima lună din 2016 F64 a pregătit un eveniment special pentru a marca momentul. Este vorba despre o expoziție dedicată oamenilor și locurilor memorabile din România, pe care fotograful Sebastian Ionuț Vasiu, recunoscut în comunitatea fotografilor sub pseudonimul de Sebastiaen, a reușit să le surprindă într-o serie de cadre impresionante. Timp de o lună acestea vor putea fi admirate în sala expozițională a magazinului F64.

Vernisajul expoziției „România prin ochii lui Sebastiaen“ se va desfășura pe 8 decembrie, de la ora 19:00, la F64 (bulevardul Unirii nr. 45). Odată cu aceasta, fotograful își continuă seria de expoziții dedicate țării noastre, după „România din colț în colț“ și „România, oameni și locuri“, realizată împreună cu Sorin Onișor și Bogdan Comănescu, în 2014, dar și „Cui îi aparține patrimoniul?“ în 2015. Imaginile pe care iubitorii de fotografie le pot vedea la F64 sunt spectaculoase datorită abordării fotografice și prelucrării imaginilor.

„La expoziția aceasta – România prin ochii mei – aştept ca vizitatorii să descopere o altă perspectivă asupra fotografiei de peisaj. Am ales în special fotografii alb-negru, cu un contrast aparte, caracteristice pentru fragmente din istoria țării și a evoluției acestui popor. Expozițiile mele de până acum sunt dedicate României, în primul rând pentru că sunt patriot și descopăr astfel țara pas cu pas, cadru cu cadru. Apoi, ador fotografia de peisaj, de călătorie, care te împinge să pornești și tu în propria aventură, dar și fotografia documentară prin arhitectură sau fotojurnalism rural“, a declarat Sebastian Vasiu. Mai multe informații despre el sunt disponibile într-un interviu publicat pe blogul F64.

Sebastian este și membru în juriul concursului „Misiune fotografică 0015“, lansat de F64 cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate. Acesta se adresează pasionaţilor de fotografie indiferent de nivelul lor de pregătire. În perioada 5 octombrie 2016 – 17 ianuarie 2017, în fiecare miercuri, F64 lansează o nouă misiune și implicit o temă de fotografie pentru următoarea săptămână. Cei care doresc să se înscrie într-una dintre cele mai mari provocări fotografice lansate până acum în România o pot face pe pagina campaniei.