O donație valoroasă la Pinacoteca Bucureștiului
8 September 2022
O expoziţie personală este un altfel de autoportret
22 September 2022

”Față în față”, o temă de reflexie artistică

Cu un brunch, o expoziție deosebit de interesantă prin tema aleasă: ”Față în față” și un concert Byron s-a încheiat la Cincșor, Rezidența artistică internațională din august- septembrie 2022, ediția a IV-a. La biserica fortificată din Cincșor se pot acum, admira lucrările realizate în această perioadă de artiști din România, dar și din străinătate.

Tema propusă – Față în față – i-a determinat pe cei opt creatori ”să-și găsească inspirația” în istoria spațiului în care s-au aflat vreme de câteva zile.

Curatorul evenimentului a fost Elisabeth Ochsenfeld, artist vizual, fondatoare a Reședintei de artă Arthouse Wolfsberg/ Gărâna și Ochsenfeld Residency Award la Frankfurt/ Heidelberg.

Artiștii participanți au fost: Marian Coman (România), Amalia Dulhan (România), Maxim Dumitraș (România), Annette Fournet (SUA), Adrian Ioniță (România), Elisabeth Ochsenfeld (Germania), Cristian Opriș (România) și Inga Shalvashvili (Georgia).

Scriitorii Iris Wolff și Horst Samson (Germania), criticul Sorina Jecza – președinta Fundației Interact Triade și documentaristul Olimpiu Vuia au fost invitați să întregească Rezidența și să-i dea, în plus, o altă coloratură.

 

Interviul cu Elisabeth Ochsenfeld oferă prilejul de a înțelege care a fost demersul evenimentului.

Fotografii furnizate de Asociatia Renascendis
Realizatoare Roxana Păsculescu