Storymania – Ștefan Mihăilescu Brăila
10 July 2017
AUDIO – BUZZ CEE 2017 și-a desemnat câștigătorii
10 July 2017

‘Faust’, la Fabrica de Cultură, în luna august. Biletele sunt în vânzare!

Teatrul Național ‘Radu Stanca’ Sibiu anunță punerea în vânzare a biletelor pentru două reprezentații ale celui mai cunoscut și solicitat spectacol din repertoriu, ‘Faust’, în regia lui Silviu Purcărete. Spectacolele sunt programate în 4 și 5 august, de la ora 19:00, la Fabrica de Cultură (Baza SC Construcții SA, str. Triajului 1-3).

‘Faust-ul’ lui Silviu Purcărete se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experiență extrasenzorială la granița dintre Pământ și Iad, un peisaj amplificat prin proiecții, focuri de artificii, muzică rock live, zeci de actori și dansatori și o coloană sonoră originală semnată de Vasile Șirli. La baza acestui ‘Faust’ modern stă improvizația, textul lui Johann Wolfgang von Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziție teatrală în care cuvântul nu este primordial.

Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esențiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei și ridicarea lui Faust la Cer. Producția se remarcă prin decor și light design de o impresionantă forță evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burlești, muzică antrenantă sau copleșitoare, cu efecte sonore adecvate ambianței funambulești, proiecții video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic, creat monumental într-o hală industrială dezafectată.

Un reper important al teatrul românesc de după ’89, producția Teatrului Național ‘Radu Stanca’ Sibiu contribuie semnificativ la promovarea valorilor culturale naționale. Acest lucru a fost confirmat atât prin premiile obținute, cât și prin turneele întreprinse: premiul pentru cea mai bună interpretare feminină într-un rol principal (Ofelia Popii) și premiul pentru cea mai bună scenografie (Helmut Sturmer) la Gala UNITER din 2008, participarea la Festivalul Goethe de la Frankfurt în 2008 și în selecția oficială a Festivalului Internațional de la Edinburgh în 2009, Premiul Herald Angel Award 2009, Premiul de Excelență al Galei UNITER din 2010, participarea extraordinară de la Bruxelles din anul 2011, ce l-a avut ca invitat de onoare pe Președintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, invitația primită în cadrul Programului Maribor Capitală Culturală Europeană 2012, precum și turneul la Budapesta, din luna aprilie a acestui an, în cadrul Madach International Theatre Meeting (MITEM).

Fabrica de Cultură este un concept dezvoltat împreună cu UniCredit Bank.

Spectacolul are o durată aproximativă de două ore, este prezentat cu supratitrare în limba engleză și nu este recomandat celor sub 16 ani. Prețul unui bilet este de 40 de lei, respectiv 30 de lei, cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari, în limita locurilor disponibile.

Accesul publicului la acest spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenția Teatrală de pe str. Nicolae Bălcescu nr. 17, care funcționează din 10 iulie după următorul program: de luni până vineri, în intervalul orar 11-18. Bilete se pot achiziționa și online, prin eventim.ro. Pentru biletele achiziționate online se percepe un comision de 10%.