Drama 5 caută autori care au ceva de spus și nu le este teamă să experimenteze
1 March 2021
„Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” în cursa pentru Ursul de Aur
1 March 2021

„Femei” și „Zeul carnagiului” – premierele lunii martie pe Scena Digitală!

Repertoriul online propus de Naționalul sibian este completat cu două noi producții: „Femei”, concept spectacol Raluca Iani, și „Zeul carnagiului”, în regia lui Bogdan Sărătean. Spectacolele înregistrate sunt disponibile online pe bază de bilet individual sau abonament.

„Femei”, spectacol produs de Secția Română a TNRS, invită la o explorare dulce-amară a câtorva frânturi din lumea contemporană. Dramă, ironie, umor absurd, tragicomedie – toate acestea sunt filtrate printr-o paletă amplă de trăiri, de încercări disperate de a-l înțelege pe celălalt, de momente meschine sau pline de tandrețe, dar și de eșecuri personale care te apropie mai mult de adevăratul tău sine. Relațiile familiale și relațiile colegiale, dar și speranțele și amăgirile de zi cu zi, sunt scrutate cu o privire incisivă și cu o sensibilitate cutremurătoare. Conceptul semnat de Raluca Iani, dedicat profunzimii și frumuseții nemuritoare a sufletului feminin, este un spectacol de neratat în luna martie.

Spectacolul „Zeul carnagiului”, produs de Secția Germană a TNRS, are la bază un text care a intrat deja în repertoriul clasic al dramaturgiei contemporane. Atunci când două perechi de părinți se întâlnesc pentru a remedia un conflict apărut între fiii lor, lucrurile iau o cu totul altă turnură. În scurt timp, această discuție protocolară devine, pe rând, o ședință de psihoterapie, un prilej de exhibare a propriilor orgolii și, nu în ultimul rând, un „carnagiu” în toată regula. Critică socială tragicomică despre ipocrizia lumii în care trăim, producția, în regia lui Bogdan Sărătean, atacă teme precum familia, societatea, educația, instinctul de supraviețuire și de dominare teritorială ori raporturile între clase.

Scena Digitală este platforma online a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu care oferă spectacole și filme oricând, oriunde și de pe orice device, în condiții de calitate HD a sunetului și a imaginii. Toate producțiile sunt subtitrate în limba engleză sau în limba română – cum este cazul producțiilor Secției Germane a TNRS.