ASSASIN’S CREED – un SF bulversant pe care îl putem vedea la HBO
14 June 2018
AMINTIRI DE LA EDITIA ANIVERSARA A GALEI HOP 2017  INTR-UN DOCUMENTAR REALIZAT DE TELEVIZIUNEA ROMANA
15 June 2018

FITS 2018 – interviu regizorul polonez Grzegorz Bral

În această seară la ora 20:00, la Sala BRD Scena9 (Redal Expo) are loc spectacolul Song of the Goat Theatre – A fi sau a nu fi…Hamlet (Hamlet – a commentary), regia Grzegorz Bral.

În distribuție: Peyman Fallahian Sichiani, Dimitris Varkas, Rafał Habel – Bloodgood, Julien Touati, Łukasz Wójcik, Bogdan Koca, Julianna Habel – Bloodgood, Anu Almagro, Rhianna Compton, Olga Kunicka, Natalia Voskoboynikova, Magda Wojnarowska, Volodymyr Andrushchak, Dominik Kujawa, Maciej Rychły
Spectacolul are loc cu două luni înainte de intriga piesei propriu-zise – în noaptea în care bătrânul rege este ucis. Acea noapte se transformă într-un priveghi Shakespearian, asemenea festivalurilor păgâne care aveau loc în onoarea spiritelor celor morți. Pe scenă sunt anumite personaje care apăreau în piesa originală scrisă de Shakespeare și altele noi. Putem arunca o privire în mintea personajelor și putem presupune ce anume a dus la acea tragedie. La suprafața relațiilor dintre personaje, nimic nu pare să se întâmple, în timp ce, în fundal, acestea află secrete dureroase. Acest spectacol dramatic este despre energia care cere să fie dezvăluită prin intermediul lui Hamlet. Spectacolul se bazează pe structura muzicală polifonică. Paisprezece actori transpun personajele, evenimentele și emoțiile prin sunete. „A fi sau a nu fi… Hamlet” este un experiment teatral. Textului i se oferă o melodie. Nu este prezentat ca o narațiune tradițională, ci sub forma unor armonii muzicale. Cuvintele și muzica reflectă structurile interne ale personajelor și ale familiei.