APARIȚIE EDITORIALĂ- „Marketing în artele spectacolului” de Irina Ionescu – interviu de Michaela Platon
13 June 2020
Thaliafest-Imagini sonore ale FITS 2015- Ep. III
14 June 2020

FITS și ULBS aduc împreună unele dintre cele mai importante universități din lume. Care sunt recomandările primului weekend #FITSonline

Trecerea de la real la virtual, nevoia de a defini noi modele de comunicare, raportul între „eu” și „celălalt”, experiența reprezentării digitale a lumii, viziunea unei ere hipermoderne, criza individuală și colectivă sunt temele principale ale primei ediții online a Platformei Internaționale de Cercetare Doctorală în Artele Spectacolului și Management Cultural, eveniment organizat în parteneriat de către Festivalul  Internațional de Teatru de la Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, eveniment inclus în programul festivalului. Timp de două zile, în 13 și 14 iunie 2020, de la ora 10:00, evenimentul oferă o radiografie culturală, academică de anvergură a fenomenului actual, o analiză complexă, din perspectivă locală și globală, a ceea ce se întâmplă în momentul de față cu natura umană.

La eveniment sunt invitați profesori universitari din Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Portugalia, SUA, Japonia, China, Hong Kong, Nigeria, Burkina Faso, Africa de Sud, Filipine, Etiopia, Georgia, Costa Rica, Brunei, Turcia, Australia, Germania, etc. Pentru prima dată, în cadrul Platformei Internaționale de Cercetare Doctorală în Artele Spectacolului și Management Cultural, profesori de la mari universități ale Africii Centrale, de Sud și de Vest sunt invitați să susțină prezentări într-un asemenea context internațional, aducând în prim-plan realitatea umană și culturală a acestui continent. Conferințele din cadrul evenimentului sunt moderate de Prof. Octavian Saiu – UNATC „I. L. Caragiale” București / Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu

Unde pot fi văzute spectacolele din cadrul ediției speciale #FITSonline

Info call #FITSonline apelabil de luni până duminică de la 9:00 la 00:00

Spectacolele și evenimentele din cadrul ediției speciale #FITSonline sunt difuzate gratuit, subtitrate în limbile română și engleză, exclusiv pe site-ul festivalului www.sibfest.ro/fits-online și pe pagina de Facebook FITS, subtitrat doar în limba română.

Pe site-ul festivalului, sunt integrate, în prima pagină a site-ului, două transmisiuni diferite, care pot fi vizionate la alegere, prin simpla apăsare a butonului play:

  • Spectacole #FITSonline 2020 – dedicat spectacolelor din programul festivalului. Programul transmisiilor de pe acest canal începe la ora 12:00, în fiecare zi, și continuă până la miezul nopții, când toate evenimentele din ziua încheiată sunt redifuzate până a doua zi la ora 12:00. O dată încheiată transmisia unui eveniment, acesta nu va mai putea fi revizionat.
  • Evenimente speciale #FITSonline 2020 – dedicat conferințelor speciale, evenimentelor pentru copii din cadrul secțiunii FITS for KIDS, Bursei de Spectacole de la Sibiu, Platformei Internaționale de Cercetare Doctorală în Artele Spectacolului și Management Cultural și conferințelor Therme Forum. Teatru și Arhitectură. Programul transmisiilor de pe acest canal începe la ora 9:30 cu pauze între evenimentele difuzate

Spectatorii care întâmpină probleme în accesarea online a transmisiunilor din cadrul festivalului au la dispoziție numărul de telefon 0728 048 830, apelabil în fiecare zi de festival, între orele 9:00 și 00:00. 

Recomandările primului weekend #FITSonline

În primul weekend al ediției speciale online a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu publicul poate viziona gratuit, online, spectacole de Kazuyoshi Kushida, Sasha Waltz, Lev Dodin, Dominique Deluze, Sylvain Luini, Wu Hsing-kuo, Luk Perceval.

SÂMBĂTĂ, 13 iunie

Ora 12:00: Matsumoto Performing Arts Center – „Omul e om” /”Man Equals Man”, regia Kazuyoshi Kushida (teatru)

Ora 13:00: Cătălin Ștefănescu în dialog cu Angela Gheorghiu – conferințe speciale

Ora 14:15: Compagnie Michèle Noiret – „Hors-Champ”, coregrafia Michèle Noiret (dans)

Ora 19:00: Sasha Waltz & Guests – „Körper”, coregrafia Sasha Waltz (dans)

Ora 20:00: Maly Drama Theatre – „Frați și Surori”/”Brothers and Sisters”, regia Lev Dodin (teatru), partea II

Ora 23:00: Xbo Films & Compagnie La Machine – „Paznicul templului” / ”Le Gardien du Temple”, un spectacol de Dominique Deluze & Sylvain Luini (stradă)

DUMINICĂ, 14 iunie

Ora 13:00: Cătălin Ștefănescu în dialog cu Denis O’Hare – conferințe speciale

Ora 13:30: Brenda Angiel Aerial Dance Company – ”8cho, aerial tango”, coregrafia Brenda Angiel (dans)

Ora 16:30: Contemporary Legend Theatre –„Metamorfoza”/”Metamorphosis”, regia Wu Hsing-kuo (teatru)

Ora 20:00: Thalia Theater Hamburg – „Singur în Berlin”/”Alone in Berlin”, regia Luk Perceval (teatru), partea I

Ora 22:00: Compagnie Bilbobasso – ”Le Bal des Anges”, un spectacol de Delphine Dartus & Hervé Perrin (stradă)