Regizoarea ANCA MARIA COLȚEANU este invitata Michaelei Platon la Răsfăț matinal
27 October 2018
Premiile ediției a 9-a Les Films de Cannes à Bucarest
29 October 2018

FNT ON AIR la Radio România Cultural: Despre senzaţia de elasticitate când păşim peste cadavre de Matei Vişniec

Radio România continuă seria secţiunilor ON AIR ale Festivalului Naţional de Teatru printr-o excepțională selecție radiofonică, difuzată în perioada 19-29 octombrie 2018, la Radio România Cultural. Pe frecvențele din toată țara și pe www.radioromaniacultural.ro, veți putea asculta spectacole ce vor reprezenta alternativa radiofonică a unor montări aflate în selecţia finală a festivalului, dar și spectacole care au fost laureate, de-a lungul anilor, cu premii UNITER sau cu premii internaționale.

“La ora la care descopeream piesele lui Ionesco – afirmă Matei Vişniec –, într-o Românie comunistă unde absurdul cotidian rivaliza cu teatrul absurdului, am găsit în ele, de fapt, o expresie a libertăţii absolute şi o armă extrem de eficientă în lupta împotriva oprimării, a prostiei şi a dogmatismului ideologic… După ce am citit piesele lui Ionesco, nu mi-a mai fost niciodată frică de nimic în cursul vieţii mele…”

Vă invităm să nu vă fie frică să ascultați Despre senzaţia de elasticitate când păşim peste cadavre de Matei Vişniec, piesă liber inspirată din opera lui Eugène Ionesco, duminică, 28 octombrie de la ora 19.00,  in cadrul secțiunii ON AIR a Festivalului Național de Teatru, la Radio România Cultural. Adaptarea radiofonică şi regia artistică: Mihai Lungeanu. Spectacolul a obtinut Premiul UNITER pentru Cel mai bun spectacol radiofonic realizat în anul 2009.